Οι σχέσεις με την Θράκη και τους Θρακιώτες του (πιθανά) μοναδικού υποψηφίου για την προεδρία της ΕΠΟ

Όπως διέρρευσε το πρωί της Παρασκευής (30/10), 25 ημέρες πριν από τις εκλογές της ΕΠΟ, υποψήφιος για την προεδρία της ομοσπονδίας θα είναι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου, Σταύρος Ψαρόπουλος.

Ο Σταύρος Ψαρόπουλος είναι 69 ετών, συνταξιούχος εκπαιδευτικός (δάσκαλος) και έχει τρία παιδιά. Είναι κομματικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και εκλέγεται ανελλιπώς στην προεδρία της ΕΠΣ Λέσβου από το 1989 μέχρι σήμερα, δηλαδή επί 31 συνεχή χρόνια.

Αποτέλεσε στενό συνεργάτη του Ξανθιώτη Γιώργου Γκιρτζίκη την περίοδο που εκείνος διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΟ. Στο διάστημα εκείνο είχε στενή συνεργασία και με τους έτερους παράγοντες από την Θράκη που ήταν μέλη του τότε ΔΣ της ΕΠΟ, του προέδρου της ΕΠΣ Θράκης Μάνου Γαβριηλίδη και του τότε προέδρου της ΕΠΣ Εβρου Χρήστου Καραβασίλη, ο οποίος ήταν τότε ταμίας στην Ομοσπονδία.

Συνοπτικά, στην Εκτελεστική Επιτροπή (παλαίοτερα Δ.Σ) της ΕΠΟ έχει τρεις θητείες. Στην διοίκηση του Σωτήρη Αλημίση που εξελέγη το 1997, στη διοίκηση Γκιρτζίκη όπως προαναφέρθηκε από το 2015 και στην τελευταία διοίκηση Γραμμένου από το 2017.

Ως σύμβουλος της ΕΠΟ έχει περάσει από διάφορα πόστα, όπως την τεχνική επιτροπή (υπεύθυνος Εθνικών Ομάδων), υπήρξε πρόεδρος της Δ’ Εθνικής και σήμερα και εδώ και πολλά χρόνια είναι πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων. Ως γνωστόν στην συγκεκριμένη επιτροπη είναι σημαίνον μέλος και ο Μάνος Γαβριηλίδης, που άλλωστε τυγχάνει πρόεδρος της Υποεπιτροπής Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο ίδος έχει παίξει ποδόσφαιρο στις ομάδες του νησιού του (Α.Σ. Μυτιλήνης, Απόλλων Μυτιλήνης και Αιολικός) φτάνοντας να αγωνιστεί ως τη Β’ Εθνική. Έχει διατελέσει και προπονητής, αλλά και πρόεδρος σε σωματεία της Λέσβου.

Έχει θητεύσει επίσης διοικητής του Νοσοκομείου της Μυτιλήνης ενώ πέρα από κομματικό στέλεχος της Ν.Δ. έχει ασχοληθεί και με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ως Αντινομάρχης για μια 8ετία (θυμίζοντας σε πολλά με αυτό το προφίλ του τον Γιώργο Γκιρτζίκη, που ως γνωστόν ήταν για χρόνια στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β’ Βαθμού στην Ξάνθη έχοντας διατελέσει και πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου).

Ο Σταύρος Ψαρόπουλος σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πιθανότατα θα είναι ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΟ και αναμένεται να τύχει της στήριξης της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ, του Παναθηναϊκού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ενώσεων. Δεν θα πρέπει μάλιστα να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να αποτελέσει και πρόταση για την προεδρία της ΕΠΟ από κάποια ή κάποια ΕΠΣ της Θράκηςς ενώ θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι θα τον στηρίξουν όλες.

Ωστόσο, πάντα με βάση τις υπάρχουσες πληροφορίες του ThrakiSportS, δεν θα πρέπει να αναμένεται υποψηφιότητα από τις τρεις ΕΠΣ Εβρου, Ροδόπης και Ξάνθης για τη νέα Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα σχηματιστεί υπό τον Ψαρόπουλο, αλλά όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες. Υπενθυμίζεται ότι στην απερχόμενη Εκτελεστική Επιτροπή είναι τακτικό μέλος ο Γιώργος Πανίδης της ΕΠΣ Ξάνθης και σε υψηλή θέση αναπληρωματικό ο Μάνος Γαβριηλίδης της ΕΠΣ Θράκης.