Στο τραπέζι το lockdown για όλα τα εθνικά πρωταθλήματα από την ΕΟΚ! Τα δεδομένα για τις θρακιώτικες ομάδες

Tα πολλά κρούσματα στις θρακιώτικες και όχι μόνο ομάδες των Εθνικών Κατηγοριών, που έχουν οδηγήσει σε πολλές αναβολές, φέρνουν στο τραπέζι της ΕΟΚ τον ενδεχόμενο lockdown για δύο εβδομάδες, μέχρι να ηρεμήσει κάπως η κατάσταση.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε είχαμε 26 συνολικά αναβολές στα πρωταθλήματα της ΕΟΚ,  Α2 Ανδρών και Γυναικών, Β’ και Γ’ Εθνικής Ανδρών. Μέσα σε αυτούς ήταν τόσο το ξανθιώτικο ντέμρπι μεταξύ Ασπίδας και Αρίωνα για τη Γ’ Εθνική, αλλά και οι αναμετρήσεις των ΓΑΣ και Λεύκιππου στη Β’ Εθνική αλλά και το γυναικείο τμήμα της Ασπίδας στην Α2.

Ως γνωστόν επίσης, στις Εθνικές Κατηγορίες Μπασκερ τα τεστ ανίχνευσης COVID-19 δεν είναι υποχρεωτικά λόγω του υψηλού κόστους τους αλλά ενδείκνυνται.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι- δυστυχώς- τα κρούσματα εβδομάδα με την εβδομάδα αυξάνονται και τα γήπεδα όπου διεξάγονται αγώνες ή και προπονήσεις ομάδων Εθνικών ή και Τοπικών Κατηγοριών, έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες.

Η ουσία είναι ότι κάτι πρέπει να γίνει διότι η κατάσταση τείνει να γίνει ανεξέλεγκτη και για τον λόγο αυτόν το Sportime προβλέπει ότι δεν αποκλείεται ήδη από το προσεχές Σαββατοκύριακο να έχουμε με απόφαση της ΕΟΚ (αν δεν την προλάβουν οι εξελίξεις) αποφαση για αναστολή της δράσης.

Ετσι κι αλλιώς, αναφορικά με τις ομάδες της Θράκης, ήδη έχουν αναβληθεί οι προγραμματισμένοι αρχικά για την Κυριακή αγώνες του ΓΑΣ με την Γέφυρα στην Κομοτηνή για την Β’ Εθνική, λόγω κρουσμάτων των φιλοξενούμενων και της Ασπίδας κόντρα στον Απόλλωνα Καλαμαριάς στην Ξάνθη, λόγω κρούσματς των γηπεδούχων. Κανονικά για την ώρα, πάντα αναφορικά με τις θρακικωτικες ομαδες, είναι να διεξαχθουν τα παιχνίδια του Αρίωνα με το Ανατόλια στην Ξάνθη και το γυναικείο της Ασπίδας κόντρα στον Ιερισσό επίσης στην Ξάνθη αλλά τα δεδομένα αλλάζουν από ώρα σε ώρα.