Κύπελλο Ελλάδος: Σέντρα με δύο αναβολές στη Θράκη και κανονικά μόνο το ματς του Πανθρακικού (14:45, LIVE ThrakiSportS)

Πρεμιέρα την Τετάρτη 28η Οκτωβρίου, ανήμερα της Εθνικής Επετείου, στο Κύπελλο Ελλάδος με την Θράκη να εκπροσωπείται από συνολικά τέσσερις ομάδες.

Ο ΑΟΞ ως επαγγελματικο σωματείο θα μπει στον θεσμό πιο αργά, ενώ στην πρώτη φάση όπου μετέχουν ερασιτεχνικές ομάδες μόνο, έχουμε την παρουσία των τριών κυπελλούχων της περσινής περιόδου στους τρεις νομούς της Θράκης.

Η κλήρωση της περασμένης εβδομάδας βοήθησε και τις τρεις να αγωνίζονται στους πρώτους τους νοκ άουτ αγώνες της σεζόν εντός έδρας, ωστόσο η επέλαση της πανδημίας του κορονοϊού έχει ήδη αναβάλει τα δύο από τα τρία παιχνίδια.

Συγκεκριμένα, λόγω κρουσμάτων στις αντίπαλες ομάδες αναβλήθηκαν αρχικά ο αγώνας του Ορφέα Ξάνθης με την ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας στο γήπεδο του ΑΟΞ και μόλις χθες το μεσημέρι το ματς της ΑΕΔ με τον Νέστο Χρυσούπολης στο Δημοτικό Στάδιο Διδυμοτείχου.

Αντίθετα, κανονικά μέχρι και τουλάχιστον αυτήν την στιγμή έχει προγραμματιστεί γι να διεξαχθεί η αναμέτρηση που φέρνει αντιμέτωπους τους δύο νομούς με τα περισσότερα κρούσματα και το πιο αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στην βορειανατολική Ελλάδα.

Ο Πανθρακικός ως κυπελλούχος Ροδόπης φιλοξενεί στο ΔΑΚ Κομοτηνής την FC Serres 1800 ή πιο παραδοσιακά Ανατολή Σερρών, που δεν ήταν κυπελλούχος πέρυσι αλλά κλήθηκε να καλύψει το κενό που άφησε η αποχώρηση της Ελπίδας Σκουτάρεως.

Η ομάδα του Νίκου Μπαχαρίδη θέλει τη νίκη-πρόκριση στο θεσμό, ώστε να φτάσει όσο το δυνατόν πιο μακριά ενώ από την άλλη οι Σερραίοι διαθέτουν ποιότητα και εμπειρία και αυτό θέλουν να το βγάλουν στο γήπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως και οι δύο ομάδες προέρχονται από Σαββατοκύριακο ξεκούρασης καθώς αναβλήθηκαν οι αγωνιστικές τόσο στην Α’ ΕΠΣ Θράκης όσο και στην ΕΠΣ Σερρών λόγω του επιβαρυμένου υγειονομικά φορτίου που υπάρχει στον Νομό Σερρών.

Αν δεν έχουμε κρούσματα και αναβολή της τελευταίας στιγμής, στο ματς του Πανθρακικού με την Ανατολή Σερρών ορίστηκε διαιτητής ο Περικλής Παρχαρίδης της ΕΠΣ Δράμας με βοηθούς τον Παναγιώτη Τερζόπουλο (Έβρου) και Διαμαντή Αλμπάντη (Μακεδονίας).

Αξίζει να σημειωθεί πως ο παρατηρητής διαιτητής του αγώνα Ευάγγελος Κιοτζένης ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης του Πανθρακικού με τον Ατρόμητο στην τελευταία εμφάνιση των «Πρασίνων» στο Κύπελλο Ελλάδος, τέσσερα χρόνια πριν.

Μπορεί πάντως το Πανθρακικός – FC Σέρρες να είναι το μόνο ματς του Κυπέλλου Ελλάδας που θα διεξαχθεί στην περιοχή μας, στο πρόγραμμα ωστόσο υπάρχουν συνολικά 25 παιχνίδια και μόνο πέντε από αυτά έχουν αναβληθεί και ένα έχει ματαιωθεί.

Συγκεκριμένα, σε νέα ημερομηνία από την αρχικά ορισθείσα (28/10) θα πραγματοποιηθούν τα εξής παιχνίδια:
Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης – Εορδαϊκός
Μέγας Αλέξανδρος Καλλιθέας-Φαλανιακός
Πανβουπρασιακός-ΑΟ Διαβολιτσίου
ΑΕ Διδυμοτείχου-Νέστος Χρυσούπολης
Ορφέας Ξάνθης-ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας
ενώ το Πανθηραϊκός-ΠΑΟ Κοκκίνου δεν θα διεξαχθεί (3-0 α.α.).

Συνοπτικά το πρόγραμμα όλων των προγραμματισμένων αγωνων της Τετάρτης:

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ – Α’ ΦΑΣΗ
(Τετάρτη 28 Οκτωβρίου, Ωρα 14:45)
Πανθρακικός-Ανατολή Σερρών
ΑΕ Καρίτσας-Εθνικός Γιαννιτσών
Αναγέννηση Άρτας-ΑΟ Ποταμιάς.
Μεγάλα Καλύβια-Ατρόμητος Παλαμά
ΑΟ Παξοί-Αχέρων Καναλακίου (13:45)
ΑΕ Μεσολογγίου-Ατρόμητος Πατρών
ΑΕ Αγίου Λέοντα/Κοιλιωμένου-Παλληξουριακός (14:00)
Ηρακλής Ξυλοκάστρου-Κορωνίδα Κοιλάρας
Ελλήσποντος Ν. Λαμψάκου-Ήφαιστος Βρονταμά
ΑΟ Αγίου Νικολάου-Μινώταυρος Μουρνιών
Κερατσίνι-Άρης Αρχαγγέλου
ΑΟ Μεσοτόπου-Αγ. Ιερόθεος (14:00)
Τάλως Μελιδονίου-Κυανούς Αστέρας Βάρης