Σε προληπτική καραντίνα ο Βαγγέλης Αραμπατζής μετά από κρούσμα στην Εθνική Ομάδα Χάντμπολ

Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος ανακοινώνει ότι από τα μοριακά τεστ Covid-19 στα οποία υποβλήθηκαν τα μέλη της Εθνικής Ανδρών, βρέθηκε θετικό το δείγμα του διεθνούς αθλητή Χαράλαμπου Δομπρή και οδηγήθηκε στην αναβολή των φιλικών με την Αίγυπτο.

Ο 26χρονος περιφερειακός είναι ασυμπτωματικός, ωστόσο βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου τέθηκε σε 10ημερη καραντίνα και δεν θα μπορέσει να ακολουθήσει τις υποχρεώσεις της Εθνικής ομάδας.

Η Ομοσπονδία εύχεται περαστικά στον νεαρό αθλητή και γρήγορη επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους.

Επιπλέον σύμφωνα με τις επικαιροποιημένες οδηγίες ΓΓΑ- ΕΟΔΥ τίθενται σε περιορισμό και αποχή από τις προπονήσεις οι διεθνείς αθλητές Αραμπατζής, Αραπακόπουλος, Καλόμοιρος, Μυλωνάς, Νικολαΐδης, Παπαδιονυσίου και Τζηράς, που θεωρούνται επαφές, αφού πήραν μέρος στην προπόνηση της ΑΕΚ την Δευτέρα το απόγευμα.

Οι συγκεκριμένοι αθλητές (συμπεριλαμβανομένου του Εβρίτη Βαγγέλη Αραμπατζή) θα υποβληθούν σε νέο τεστ μετά το πέρας 5 ημερών και εφόσον είναι αρνητικοί, θα μπορέσουν να ακολουθήσουν κανονικά το πρόγραμμα της Εθνικής.

Μετά την συγκεκριμένη εξέλιξη ματαιώνονται τόσο η προγραμματισμένη προπόνηση της Τρίτης (εξάλλου το γήπεδο στο ΟΑΚΑ είναι σε διαδικασία απολύμανσης), όσο και τα διεθνή φιλικά της Εθνικής Ανδρών στην Αίγυπτο.

Παράλληλα θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση για το αν θα συνεχιστεί και υπό ποιες προϋποθέσεις το camp της Εθνικής Εφήβων στη Θεσσαλονίκη.