Μακριά από το ποδόσφαιρο βλέπει το μέλλον του ο Σίλβα Κλέιτον

Δηλώσεις στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης «Metropolis» παραχώρησε ο πρώην ποδοσφαιριστής μεταξύ άλλων και της Ξάνθης, Σίλβα Κλέιτον.

Ο Βραζιλιάνος παλαίμαχος πλέον μεσοεπιθετικός τη σεζόν 2014-2015 φόρεσε τη φανέλα της Σκόντα (τότε) Ξάνθης και σημείωσε 12 γκολ και 7 ασίστ σε 35 συμμετοχές, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην σπουδαία πορεία του θρακικού συλλόγου τη χρονιά αυτή, που έφτασε μέχρι και τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό).

Στις δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων για το τι κάνει σήμερα αλλά και στο μέλλον του από τη στιγμή που εδώ και 1,5 χρόνο δεν αγωνίζεται στα γήπεδα· μιλώντας για το εάν θα συνεχίσει να υπηρετεί το άθλημα από άλλο ρόλο. Στην απάντησή του πάντως φάνηκε πως το ποδόσφαιρο δεν περιλαμβάνεται στα πλάνα του για το υπόλοιπο της ζωής του.

Αρχικά, στην ερώτηση για την ζωή του ίδιου στο παρόν, ανέφερε: «Σταμάτησα το ποδόσφαιρο, τελευταία χρόνια ήταν στον Ηρακλή, δεν ξανάπαιξα ούτε για πλάκα. Δεν μου έλειψε, ήταν παράξενο, νόμισα ότι θα ήταν δύσκολο αλλά δεν είχα όρεξη για ποδόσφαιρο και ήταν φυσιολογικό να σταματήσω».

Στη συνέχεια, σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του στο άθλημα απάντησε χαρακτηριστικά λέγοντας: «Σταμάτησα εδώ και ενάμιση χρόνο επειδή δεν ήθελα να συνεχίσω στο ποδόσφαιρο, Δεν είχα τραυματισμούς αλλά είπα φτάνει. Δεν με βλέπω να είμαι προπονητής, δεν το σκέφτομαι. Είναι πολύ δύσκολη δουλειά, αφιερώνεις πολύ χρόνο από τη ζωή σου και δεν ξέρω αν αξίζει να το κάνεις. Δεν είναι αυτό που θέλω. Ίσως να μπορούσα να βοηθήσω κάποιους ποδοσφαιριστές επειδή έχω παίξει σε πολλά μέρη και γνωρίζω πολύ κόσμο. Πλέον έχω χρόνο να κάνω όσα δεν έκανα όσο ήμουν ποδοσφαιριστής».

Βεβαίως, το μεγαλύτερο κομμάτι της συνέντευξης του αφιερώθηκε για θέματα του ΠΑΟΚ και τους συμπατριώτες του βραζιλιάνους που αγωνίζονται ή αγωνιζόταν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μπορείτε να διαβάσετε την ολοκληρωμένη συνέντευξη του Κλέιτον ΕΔΩ