Super League: Με αρχηγό τον Μάνταλο και MVP το… VAR πήρε πολύτιμο διπλό η ΑΕΚ στα Γιάννενα

Με επιτυχία πέρασε την δύσκολη δοκιμασία των «Ζωσιμάδων» η ΑΕΚ, που επικράτησε με 0-1 του πολύ μαχητικού ΠΑΣ Γιάννινα στα πλαίσια της 6ης αγωνιστικής της Super League και αναρριχήθηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας (ισόβαθμη με Αστέρα και Ολυμπιακό).

Η «Ένωση» κατόρθωσε να πάρει το προβάδισμα λίγες στιγμές μετά το πρώτο τέταρτο του παιχνιδιού. Συγκεκριμένα ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Κομοτηναίου μεσοεπιθετικού και αρχηγού της Πέτρου Μάνταλου, ο Τυνήσιος Χνίντ πήρε την κεφαλιά, με τον Χουτεσιώτη να πέφτει άτσαλα πάνω του στην έξοδο. Ο Διαμαντόπουλος υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε στο 16′ ο Καρίμ Ανσαριφάρντ· εκείνος ευστόχησε και έβαλε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ.

Σε γενικές γραμμές η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα έδειξε μία πολύ καλή εικόνα, έχοντας ένταση στο παιχνίδι της και σημαντικές φάσεις στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού. Στον αντίποδα, ο ΠΑΣ Γιάννινα έδειξε σε άκομη ένα ματς με αντίπαλο ομάδα του big 4 πως είναι ένα δεμένο και ανταγωνιστικό σύνολο που διεκδικεί το κάθε παιχνίδι· σε αντίθεση ωστόσο με την αναμέτρηση προ 2 αγωνιστικών με τον Ολυμπιακό όπου απέσπασε ισοπαλία, δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτή με την ΑΕΚ.

Για τους φιλοξενούμενους, ο Θρακιώτης πρώην άσος της Ξάνθης Πέτρος Μάνταλος αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο, έχοντας σημαντική συνεισφορά τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας του· ενώ παράλληλα είχε συμβολή στην φάση του πέναλτι που κέρδισε η ΑΕΚ, καθώς προήλθε από δική του εκτέλεση φάουλ. Αντίθετα στον πάγκο έμεινε ο πρώην αμυντικός του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας που δε χρησιμοποιήθηκε στη σημερινή αναμέτρηση από τον Καρέρα. Για τους γηπεδούχους, στον πάγκο ως αναπληρωματικός τερματοφύλακας έμεινε ο έχων και θρακιώτικες ρίζες Μάκης Γιαννίκογλου, που ξεκίνησε την καριέρα του από τα τμήματα υποδομής του ΑΟΞ.