Ο αθλητισμός της Θράκης στην δίνη του κορονοϊού! Μπαράζ αναβολών και ματαιώσεων σε όλα τα σπορ

Η πανδημία του κορονοϊού βρίσκεται στην εξέλιξη της δεύτερης φάσης της παγκοσμίως και τις τελευταίες ημέρες δείχνει να υπάρχει ιδιαίτερη έξαρση στην Βόρεια Ελλάδα, μη αφήνοντας ανεπηρέαστο τον αθλητισμό της Θράκης.

Ειδικά την Παρασκευή ο ένας μετά τον άλλο αναβλαλλονταν αγώνες σε όλα τα σπορ και μέσα από αυτήν την ανάρτηση επιχειρούμε να συνοψίσουμε όλες τις επιπτώσεις της εξάπλωσης του Covid στον αθλητισμό και τις ομάδες του γεωγραφικού μας διαμερίσματος.

Ξεκινώντας από το ποδόσφαιρο, ματαιώθηκε ο φιλικός αγώνας ανάμεσα στο Αιγάλεω και την Ξάνθη λόγω κρούσματος στην ακαδημία της θρακιώτικης ομάδας. Για αυτόν τον λόγο, αφενός δεν κατέβηκε ο ΑΟΞ στην Αθήνα, αφετέρου έχει ανασταλεί η λειτουργία της ακαδημία του μέχρι να γίνουν τα απαραίτητα τεστ.

Λόγω κρουσμάτων έχουν αναβληθεί οκτώ παιχνίδια της Κυριακής στην Γ’ Εθνική, μεταξύ των οποίων και η αναμέτρηση Νέστος Χρυσούπολης με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Για τον ίδιο λόγο την περασμένη Τετάρτη αναβλήθηκε και το Απόλλων Παραλιμνίου – Δόξα Νέου Σοδηροχωρίου. Τουλάχιστον δύο ομάδες της Θράκης φέρονται να έχουν κρούσματα ή παίκτες που βρίσκονται σε καραντινα επειδή είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα αναβολής των αγώνων τους αν δεν προκύψουν περισσότερα θετικά δείγματα από τα τεστ που έχουν προγραμματιστεί τις επόμενες ώρες.

Σε αναβολή οδηγήθηκαν όλα τα παιχνίδια του Σαββατοκυριακου για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Έβρου (Α’ Κατηγορία, Β’ Κατηγορία, Παιδικά) λόγω κρούσματος σε ομάδες αλλά και διαιτητές. Λόγω τριων κρουσμάτων σε ομάδες αποφασίστηκε να αναβληθούν και όλα τα παιχνίδια στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Θράκης, που είχαν προγραμματιστεί το μεσημέρι του Σαββάτου ενώ στην διάρκεια της ημέρας θα υπάρξει απόφαση για το τι θα γίνει με τα ματς της Β’ Κατηγορίας την Κυριακή. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για οποιαδήποτε αναβολή στην ΕΠΣ Ξάνθης.

Στο μπάσκετ, οδηγήθηκαν σε αναβολή λόγω επαφών μελών τους με επιβεβαιωμένα κρούσματα οι αγώνες του ΓΑΣ Κομοτηνή με την ΧΑΝΘ στην Θεσσαλονίκη και του Λεύκιππου Ξάνθης με την Ευκαρπία στο Αμοιρίδειο, που είχαν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Κυριακής αλλά μεταφέρονται για τις 4 Νοεμβρίου. Νωρίτερα είχαν αναβληθεί για τον όμιλο των θρακιώτικων ομάδων και οι αγωνες των ομάδων των Σερρών. Επίσης, αναβλήθηκε για τα μέσα Νοεμβρίου ο αγώνας Παναθλητικού Συκεών – Ασπίδας Ξάνθης για την 2η αγωνιστική της Α2 Γυναικών, καθώς έχει μπει λουκέτο σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του συγκεκριμένου Δήμου της Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ αναβλήθηκαν συνολικά 12 αγώνες αυτού του Σαββατοκύριακου. Ανάμεσά τους οι αγώνες ΑΕ Κομοτηνής – Αίας Κομοτηνής και Ολυμπιάδα Αλεξανδρούπολης – Δημοκρίτειο Κομοτηνής για το Πρωτάθλημα Ανδρών, η αναμέτρηση Ελευθερούπολη – Τιτάνες Δράμας για το Πρωτάθλημα Παίδων και όλα τα ματς σε όλα τα Πρωταθλήματα στα οποία μετέχουν οι ομάδες των Σερρών.

Στο βόλεϊ δεν θα διεξαχθεί η αναμέτρηση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος ανάμεσα στην Ελπίδα Αμπελοκήπων και τον Φοίνικα Αλεξανδρούπολης, λόγω αναστολής της λειτουργίας όλων των Κλειστών Δημοτικών και Σχολικών αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Επίσης, αναφορικά με τον στίβο, ματαιώθηκε ο 7ος Δημοκρίτειος Ημιμαραθώνιος και οι παράλληλες εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί, ενώ εξ αποστάσεως διεξάγονται πλέον όλα τα μαθήματα στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης λόγω κρουσμάτων σε φοιτητές που έχουν οδηγήσει τους συμφοιτητές τους αλλά και τους καθηγητές τους σε καραντίνα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, μέχρι την υποβολή τους σε τεστ.