Volley League: Οι 10+7 Θρακιώτες του νέου πρωταθλήματος ενόψει του πρώτου σερβίς της σεζόν

Η Volley League κάνει πρεμιέρα αύριο με το 53 σερβίς και 8 συλλόγους μετά από ηχηρές αποχωρήσεις όπως αυτές του Ηρακλή και του Εθνικού Αλεξανδρούπολης. Παρ΄ όλα αυτά το φετινό πρωτάθλημα θα έχει και φέτος πολλές Θρακιώτικες παρουσίες αλλά και αθλητές που πέρασαν από τα Θρακιώτικα γήπεδα.

Ξεκίνημα με τον περσινό πρωταθλητή Παναθηναϊκό, ο οποίος στην σύνθεση του έχει έναν και μοναδικό Θρακιώτη, τον Σουφλιώτη, Δημήτρη Μούχλια. Ο νεαρός ακραίος αναμένεται και φέτος να δώσει τις λύσεις που αναζητάει από τον πάγκο ο κ. Ανδρεόπουλος. Ο Παναθηναϊκός με την ίδια συνταγή θα προσπαθήσει να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο όπως και την περσινή χρονιά με κύριο σκοπό να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του Πρωταθλητή.

Συνεχίζοντας, στον περσινό φιναλίστ Ολυμπιακό θα συναντήσουμε 1 Θρακιώτη και δύο αθλητές που πέρασαν από την Θράκη. Πασαδόρος για τον Ολυμπιακό φέτος ο Σταύρος Κασαμπαλής, προϊόν των ακαδημιών του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, όπου το φλερτ των δύο πλευρών μετουσιώθηκε και πλέον ο ίδιος αγωνίζεται στην ομάδα του Πειραιά. Ο Κασαμπαλής θα συναντήσει στους “ερυθρόλευκους” τον Νίκολα Μιγιαϊλοβιτς, Σέρβο πρώην ακραίου του Εθνικού Αλεξανδρούπολης και τον επίσης πρώην ακραίο του Εθνικού, Νίκο Ριζόπουλο. Φετινός στόχος των Πειραιωτών δεν είναι κανείς άλλος από την κορυφή και τα τρόπαια.

Με δύο Θρακιώτες, τον Κώστα Δεληκώστα σαν πρώτο προπονητή για δεύτερη χρονιά και τον Ραφαήλ Κουμεντάκη ως βασικό ακραίο, ο ΠΑΟΚ φιλοδοξεί να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος κάτι που δεν κατάφερε να κυνηγήσει φέτος εξαιτίας του COVID 19. Ο Εβρίτης προπονητής του “Δικεφάλου” πήρε την ομάδα εν λευκώ χτίζοντας την από την αρχή και με προσωπικές επιλογές θέλει να την φτάσει στην κορυφή.

Συνέχεια με τον Φοίνικα Σύρου, ο οποίος έχει φτιάξει ένα από τα καλύτερα και πιο ακριβά ρόστερ της ιστορίας θέλοντας να βρεθεί και ο ίδιος στην κορυφή ή να κατακτήσει και κάποιο τρόπαιο. Στον φετινό Φοίνικα θα συναντήσουμε δύο Θρακιώτες, τον βασικό λίμπερο της ομάδας, Δημήτρη Γκαρά με μεγάλη εμπειρία από τα ελληνικά γήπεδα αλλά και τον Θεοδόση Ηλία, ο οποίος θα αποτελέσει τον δεύτερο πασαδόρο της ομάδας. Τέλος στην Σύρο θα βρεθεί και ο παλιός γνώριμος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Κροάτης διαγώνιος, Ιβάν Ραίτς και ο πρώην λίμπερο του ΑΟ Ορεστιάδας, Βασίλης Καρασαββίδης.

Η σταθερή δύναμη της Volley League, Κηφισιά με ένα αξιόλογο και κατά βάση ελληνικό σύνολο ελπίζει και φέτος να βάλει δύσκολα στους θεωρητικά μεγάλους ελπίζοντας να κάνει το βήμα παραπάνω και να βρεθεί κοντά σε κάποιο τρόπαιο. Στην Κηφισιά θα αγωνιστεί φέτος ο Γρηγόρης Κοντοστάθης, αγαπημένο παιδί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης από τον οποίο και μετακόμισε φέτος και με τον οποίο έζησε χαρές και λύπες. Επιπρόσθετα, στην Κηφισιά αγωνίζεται και ίσως για τελευταία φορά η σημαία της ομάδας, ο Δημήτρης Νικολάκης, ο οποίος έχει περάσει από την ΑΕ Κομοτηνής.

Ο ΟΦΗ κατάφερε να δηλώσει συμμετοχή και να στήσει ομάδα στην εκπνοή της έναρξης του πρωταθλήματος, με τους Κρητικούς παρ΄ όλα αυτά να χτίζουν μια πολύ καλή ομάδα. Στον ΟΦΗ θα βρεθεί την φετινή χρονιά, ο Σωκράτης Χαραλαμπίδης, ένα ακόμα παιδί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο οποίος επέστρεψε από την Αυστρία για χάρη του ΟΦΗ. Στόχος όπως είναι λογικό των Κρητικών η παραμονή στην κατηγορία.

Ο νεοφώτιστος αλλά έμπειρος Μίλωνας επιστρέφει στην Volley League με σκοπό να πρωταγωνιστήσει και με κυριότερο σκοπό να παραμείνει στην κατηγορία. Στον Μίλωνα θα συναντήσουμε τον πολύπειρο Εβρίτη κεντρικό Ανδρέα Ανδρεάδη αλλά και τον επίσης Εβρίτη Θεολόγο Δαρίδη, ο οποίος μετά από απουσία ενός χρόνου επιστρέφει στα γήπεδα. Επιπλέον στον Μίλωνα θα αγωνιστεί και ο Σέρβος πρώην ακραίος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Λούκα Βελίτσκοβιτς.

Για πρώτη φορά στην ιστορία του ο Φίλιππος Βέροιας θα βρεθεί στην μεγάλη κατηγορία και στόχος της ομάδας είναι αρχικά να διατηρηθεί στην μεγάλη κατηγορία και έπειτα να γίνει το βήμα παραπάνω. Στον Φίλιππο θα συναντήσουμε μόνο έναν αθλητή που πέρασε από τα Θρακιώτικα γήπεδα, ο λόγος για τον Τέβιν Φερέλ, ο οποίος αγωνίστηκε στην ΑΕ Κομοτηνής στο δεύτερο μισό της σαιζόν 2018-2019.