Νέες αιχμές Κούγια: «Εδώ Πάπας, εκεί Πάπας που είναι ο… Πάπας; Θα καταγγείλω τον ΑΟΞ αν αποδειχθεί ομάδα του Ολυμπιακού»

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δημοσιοποιήθηκε, ασχολήθηκε για ακόμα μια φορά με την ομάδα της Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, στο τέλος της συνέντευξής του φέρεται να ερωτάται για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας με τον ιδιοκτήτη του ΑΕΛ να αμφισβητεί ακόμα και την… υπαρξη του Μπιλ Πάπας.

«Τον έχετε δει ποτέ αυτό τον Μπιλ Πάπας; Εδώ Πάπας, εκεί Πάπας που είναι ο… Πάπας; Έχετε δει καποιον να αγοράζει ομάδα χωρίς παίκτη και χωρίς προπονητικό κέντρο; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο», είπε ο Κούγιας.

Παράλληλα, πάντα σύμφωνα με το κείμενο που έδωσε στην δημοσιότητα ο ραδιοφωνικός σταθμός, πρόσθεσε: «Αν η Ξάνθη αποδειχτεί ότι είναι ομάδα του Ολυμπιακού ή ότι γίνεται κάτι παράνομο, θα κάνω καταγγελία φυσικά! Είμαι υπέρ του καθαρού ποδοσφαίρου και για αυτό προσπαθώ εδώ και πολλά χρόνια».

Ο Κούγιας μίλησε στον Focus FM με αφορμή την πρότασή του να ανασταλεί πλήρως το πρωτάθλημα της Super League λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αναλυτικά οι δηλώσεις του έχουν ως εξής:

Εμείς που τα συνολικά μας έσοδα είναι με το ζόρι 2,5 εκ. ευρώ και πληρώνουμε τα ίδια που πληρώνουν τα ιδια με τις μεγάλες ομάδες, ενώ αυτές έχουν έσοδα από 20 έως 40 εκ. ευρώ έσοδα, πληρώνουμε 9.000 ευρώ την διαιτησία ανά παιχνίδι. Πέρσι για παράδειγμα έδινα 9.000 ευρώ το ματς, συν 30.000 στο AEL FC Arena συν άλλα 5.000 για την εταιρεία σεκιούριτι.

Είναι πάγια τα έξοδα μας για 36.000 ευρώ ανα ματς, άρα πάμε 500.000 ευρώ τον χρόνο συνολικά. Ενώ αυξάνεται η τηλεθέαση, γιατί ο κόσμος τα βλέπει όλα τα ματς στην τηλεόραση, αντί να ανεβαίνουν τα τηλεοπτικά, η Νοβα μας μείωσε και 15% πέρσι. Η τηλεθέαση αυξήθηκε αλλά τα λεφτά που παίρνουμε δεν αυξήθηκαν, αλλά δεν είχαμε άλλη επιλογή.

Αν δεν πληρώσουμε την διαιτησία του αγώνα με τον Άρη, θα χάσουμε τρεις βαθμούς. Μας προκαταβάλουν να πληρώσουμε τα λεφτά των διαιτησιών του μήνα και εμείς θα πρέπει να δώσουμε 9.000 ευρώ ακόμα και τώρα που δεν θα γίνει το ματς! Κουβαλάμε το βάρος της περσινής χρονιάς, παίκτες πήραν αποζήμιωση για να φύγουν. Μας έκανε προσφυγή ο Καρανίκας επειδή του αφαιρέσαμε από το συμβόλαιο του το ποσό την εποχή της καραντίνας.
Προσπαθώ να αφυπνίσω όσους… κοιμούνται στην Λιγκα.

Είναι τραγικά τα πράγματα, οι ομάδες στην Σούπερλιγκ 2 ζήτησαν και πέτυχαν, ενώ δεν έχουν άδεια να κάνουν μεταγραφές και να παίξουν οι παίκτες που θα απ0κτήσουν. Ενώ εμείς στην Σούπερλιγκ στις 31/12 πρέπει να έχουμε εξοφλήσει όλες τις υποχρεώσεις μας ακόμα και περασμένες οφειλές. Ο Παναθηναϊκός μέχρι περσι είχε τέτοια προβλήματα, τον βοηθήσαμε πέρσι, αλλά φέτος κάτι πρέπει να γίνει για όλες τις ομάδες.

Έχουμε την πιο ακριβή διαιτησία στην Ευρώπη, είναι εξακριβωμένο. Η αναβολή του αγώνα με τον Άρη μας… καταστρέφει, δεν μας πάει απλά πίσω. Επιτρέψανε στον Απόλλωνα και στον ΠΑΣ Γιάννενα να μην παίξει τις πρώτες τρεις αγωνιστικές επειδή δεν ήταν έτοιμοι.

Δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει στην συνέχεια της σεζόν, αλλά δύσκολα θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα με αυτή την κατάσταση. Οι ποδοσφαιριστές δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους και έχουν πρόβλημα όλες οι ομάδες, αλλά περισσότεροι οι μικρές. Ο Άρης έχει τεράστιο πρόβλημα γιατί πέρσι είχε 13.000 διαρκείας, δηλαδή έσοδα 3.000.000 ευρώ και τα χάνει όλα. Πηγαίνει σε πολύ μεγάλο ποσοστό μείωσης. Όταν είχε κάνει προγραμματισμό του είχαν πει ότι θα γίνει με κόσμο που πίστευε θα τα καλύψει, για αυτό έδωσε συμβόλαια καλά σε παίκτες.

Θα ζητήσω ότι αν δεν μας καλύψουν είτε άμεσα, είτε έμμεσα και αναστολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, δηλαδή να καλύψει το ΙΚΑ των παικτών το δημόσιο. Εμείς εκτός του ΙΚΑ πληρώνουμε και ιδιωτική ασφάλεια των παικτών. Θα ζητήσω από τους άλλους ιδιοκτήτες να κάνουμε μαζική πρόταση για αναστολή του πρωταθλήματος, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα μας. Θα δώσουμε ένα χρονικό περιθώριο στην κυβέρνηση για να μας βοηθήσει και μετά, αν δεν ικανοποιηθούμε, θα πάμε για αναστολή πρωταθλήματος. Οδηγούμαστε στην οικονομική καταστροφή.

Το έχετε δει ποτέ αυτό τον Μπιλ Πάπας; Εδώ Πάπας, εκεί Πάπας που είναι ο… Πάπας; Έχετε δει καποιον να αγοράσει ομάδα χωρίς παίκτη και χωρίς προπονητικό κέντρο; Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αν η Ξάνθη αποδειχτεί ότι είναι ομάδα του Ολυμπιακού ή ότι γίνεται κάτι παράνομο, θα κάνω καταγγελία φυσικά! Είμαι υπέρ του καθαρού ποδοσφαίρου και για αυτό προσπαθώ εδώ και πολλά χρόνια.