Επιβεβαιώθηκε το κρούσμα στην ΠΑΕ Ξάνθη – Αναστέλλεται η λειτουργία της ακαδημίας της

Η πληροφορία που μετέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης το ThrakiSportS και οδήγησε στην ματαίωση του φιλικού αγώνα του ΑΟΞ με το Αιγάλεω στην Αθήνα, επιβεβαιώθηκε με επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ Ξάνθη το απόγευμα της Παρασκευής, σχεδόν ένα 24ωρο μετά.

Συγκεκριμένα, επιβεβαιώνεται θετικό κρούσμα σε μέλος της ακαδημίας της ομάδας. Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους και μέχρι να υποβληθούν σε τεστ τα μέλη της και να βγουν τα αποτελέσματα, η ακαδημία της ΠΑΕ Ξάνθη αναστέλλει την λειτουργία της.

Η ανακοίνωση εκδόθηκε λίγο πριν τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής και αναφέρει τα εξής:

Ο ΑΟ ΞΑΝΘΗ ΠΑΕ με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης ανακοινώνει ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα κοροναϊου σε μέλος της Ακαδημίας της.
Από την πρώτη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε το μέλος να τεθεί σε καραντίνα, σύμφωνα με το υγειονομικό πρωτόκολλο ενώ στις αθλητικές εγκαταστάσεις της ομάδας θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο απολύμανση.
Η Διεύθυνση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου ανακοινώνει ότι για λόγους προστασίας της υγείας των αθλητών της, των στελεχών και των οικείων της, αναστέλλει την λειτουργία (προπονήσεις, επίσημα και φιλικά παιχνίδια) της μέχρι να υπάρξουν τα οριστικά αποτελέσματα των εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 24 Οκτωβρίου.