Εuropa League: Βασικός Μάνταλος και Σβάρνας αλλά σκληρή ήττα της ΑΕΚ στην Πορτογαλία

Γερό «χαστούκι» δέχθηκε η ΑΕΚ στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League αφού ηττήθηκε με 3-0 από την Μπράγκα στην Πορτογαλία με «κάτω τα χέρια».

Βασικοί για την Ένωση τόσο ο Κομοτηναίος αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος, όσο και ο πρώην κεντρικός αμυντικός του ΑΟΞ Στράτος Σβάρνας, στο 3-5-2 που επέλεξε ο Καρέρα.

Η ΑΕΚ μπήκε σχετικά καλά στο παιχνίδι, έχοντας μια δύο καλές στιγμές κυρίως με τον Ολιβέιρα, αλλά σταδιακά μετά το 30′ εμφανίστηκαν αρκετά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία, παρά τα τρία σέντερ μπακ, με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ στο με κεφαλιά του γκαλέντο, που έστειλε τη μπάλα στην γωνία του Τσιντώτα, που προτιμήθηκε από τον πρώην κίπερ του Πανθρακικού Γιώργο Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ είχε μια πραγματικά καλή στιγμή στο 50′ από μια στατική φάση με τον Μάνταλο να φέρνει την μπάλα γλυκά μέσα στην περιοχή, αλλά ο Τσιγκρίνσκι να μην βάζει την προβολή με δύναμη με αποτέλεσμα ο Ματέους να μπλοκάρει.

Η Ένωση ήταν αναγκασμένη να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης, με την Μπράγκα να απειλεί στο 72′ στην αντεπίθεση με τον Σεκιέιρα να βγάζει μια πανέξυπνη μπαλιά στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ και τον Ρικάρντο Όρτα να αστοχεί σε μια μοναδική ευκαιρία. Στο 78′ ωστόσο το ματς τελείωσε οριστικά. Έπειτα από λάθος του Λιβάια στη μεσαία γραμμή ο Γκαλένο μπήκε κατά μέτωπο, πέρασε τον Νεντελτσιάρου και τροφοδότησε τον Παουλίνιο ο οποίος πρόλαβε Βασιλαντωνόπουλο και Σβάρνα τελειώνοντας τη φάση στη γωνία του Τσιντώτα για το 2-0.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Νεντελτσιάρου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έπιασε την κεφαλιά, με τον Ματέους να μπλοκάρει. Η Μπράγκα ολοκλήρωσε τη νίκη της με ένα τρίτο τέρμα στο 88′ όταν έπειτα από νέο λάθος του Λιβάια στο κέντρο, η Μπράγκα έφυγε στην αντεπίθεση και ο Ρικάρντο Όρτα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το τελικό 3-0.