Europa League: «Γκέλα» του ΠΑΟΚ με την Ομόνοια στην Τούμπα, βασικοί Ζίβκοβιτς και Παπουλής

Ισόπαλος αναδείχθηκε ο ΠΑΟΚ κόντρα στην Ομόνοια στην Τούμπα με 1-1, στην πρεμιέρα την ομίλων του Europa League.

Βασικοί ήταν τόσο για τους γηπεδούχους ο πρώην κίπερ της Ξάνθη Ζίβκο Ζίβκοβιτς, που «έσωσε» τον ΠΑΟΚ σε κρίσιμες στιγμές από το 1-2, όσο και για τους φιλοξενούμενους ο πρώην μεσοεπιθετικός του Πανθρακικού Φώτης Παπουλής.

Η ελληνική ομάδα άφησε δύο βαθμούς τους οποίους έπρεπε να είχε πάρει, στην φετινή της προσπάθεια για μια καλή πορεία στα ευρωπαϊκά γήπεδα.

Η Ομόνοια άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Μποτεάκ, σε μια φάση που αποτελεί τον ορισμό του «φθηνού» γκολ, αφού μετά από γύρισμα στην περιοχή δεν αντέδρασε κανένας, με τον Ζίβκοβιτς να μην φέρει ευθύνη στο τέρμα των Κυπρίων.

Το ημίχρονο έκλιεσε στο 0-1 με τον ΠΑΟΚ να παρουσιάζει πολυ βελτιωμένο πρόσωπο στην επανάληψη και να φτάνει δίκαια στην ισοφάριση στο 56′ λεπτό με τον Μούργκ, με πλασέ από το σημείο του πέναλτι.

Οι δύο ομάδες έχασαν ευκαιρίες μέχρι το τέλος, με τις περισσότερες να ανήκουν στον δικέφαλο, αλλά παρέμεινε μέχρι το τέλος το 1-1 που σίγουρα αποτελεί μια σημαντική απώλεια για τους γηπεδούχους, που την επόμενη Πέμπτη θα ταξιδέψουν στην Ισπανία για να διεκδικήσουν την πρώτη τους νίκη κόντρα στην ισχυρή Γρανάδα.