ΕΠΣ Θράκης: Καμία επίσημη ενημέρωση για κρούσματα αλλά μόνο για καραντίνα λόγω στενών επαφών

Σε σχέση με δημοσίευμα του ThrakiSportS αργά το βράδυ της Τετάρτης για δύο κρούσματα κορονοϊου σε ομάδα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, από την αρμόδια αρχή σε πρωινή ενημέρωση ΔΕΝ επιβεβαιώνεται η ύπαρξη θετικών κρουσμάτων.

Αυτό που επιβεβαιώνεται είναι ότι βρίσκονται σε καραντίνα δύο ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδας λόγω του γεγονότος ότι είναι επαφές με επιβεβαιωμένο κρούσμα, με τον έναν να μην έχει το παραμικρό σύμπτωμα και τον άλλον να παρουσιάζει ελαφρά συμπτώματα που θα μπορούσαν να προδίδουν κορονοϊό είτε οποιαδήποτε άλλη ίωση.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπάρχει στην ΕΠΣ Θράκης, δεν έχουν υποβληθεί ακόμα σε τεστ και κατά συνέπεια δεν είναι ακριβές ότι υπάρχουν δύο θετικά κρούσματα. Αυτό πιθανότατα να γίνει εντός της ημέρας. Σε κάθε περίπτωση, από την ΕΠΣ Θράκης τονίζεται ότι βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές σε ετοιμότητα για την αντιμετωπιση οποιουδήποτε κρούσματος και πρόθεση της διοργανώτριας είναι και με ένα επιβεβαιωμένο σε κάποια ομάδα να αναβάλλεται ο αγώνας της για προληπτικούς λόγους.

Για προληπτικούς λόγους επίσης, θα πραγματοποιηθεί νέα απολύμανση στις εγκαταστάσεις των ενωσιακών γηπέδων του Ραδιοφωνικού Σταθμού, δεδομένου ότι εκεί προπονούνταν η συγκεκριμένη ομάδα. Παράλληλα, το ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης παρακαλεί για άμεση ενημέρωσή του από τις ομάδες στην ύπαρξη ακόμα και υπόνοιας, ώστε να λαμβάνονται άμεσα τα κατάλληλα μέτρα. Εκδόθηκε μάλιστα την Τετάρτη και σχετική ανακοίνωση η οποία έχει ως εξής:

ΤΟ ΔΣ της ΕΠΣ Θράκης λαμβάνοντας υπόψη τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα (Υψηλός αριθμός κρουσμάτων , μεγάλη διασπορά του Covid-19, κρούσματα στην ποδοσφαιρική κοινότητα) , θέλοντας να συμβάλλει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα στον περιορισμό της μετάδοσης του ιού Covid-19 εφιστά την προσοχή σε όλους της τήρησης των μέτρων προστασίας, όπως ορίζονται από τις υγειονομικές αρχές.
Ειδικότερα καθίσταται επιτακτική ανάγκη όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, πέραν των μέτρων που λαμβάνουν στους χώρους δράσης τους (γήπεδα, προπονητήρια, αποδυτήρια κλπ) όπως ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο , να ενημερώνουν άμεσα την ΕΠΣ Θράκης για οποιοδήποτε περιστατικό υποπέσει στην αντίληψη τους , ώστε με την άμεση πρόληψη και λήψη επιπλέον μέτρων, να αποφευχθεί η διασπορά του ιού και η αύξηση των κρουσμάτων στο νομό μας.