Volley League: Καλαϊτζίδης για Τσιπίδη, Ορεστιάδα και Κράβαρικ

Ραδιοφωνική συνέντευξη στο Metropolis 95,5 έδωσε ο απερχόμενος Πρόεδρος του ΤΑΑ Ηρακλής, Μάκης Καλαϊτζίδης, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα για την απόσυρση του Ηρακλή. Ανάμεσα σε αυτά ξεχωρίσαμε τα όσα είπε για Τσιπίδη, ΑΟ Ορεστιάδας και Αντρεί Κράβαρικ.

Αρχικά ο κ. Καλαϊτζίδης δήλωσε για την απόσυρση της ομάδας: “

«Είναι μια μέρα δύσκολη όχι μόνο για τον Ηρακλή, για όλο τον κόσμο. Κάναμε μια προσπάθεια την οποία ξέρει όλος ο κόσμος εδώ και 5 χρόνια, ενώ κληρονομήσαμε 820.000 χρέη που μας έπνιγαν διαρκώς. Από τις 6/3 είχαμε την απόφαση της ΕΕΑ για απαγόρευση μεταγραφών και -3 στο Πρωτάθλημα από 5 συγκεκριμένους αθλητές. Στα τέλη Φλεβάρη είχε τελεσιδικήσει η απόφαση του Νίκου Σμαραγδή για 108.000 ευρώ. 

Ήταν πάρα πολύ δύσκολο ως ακατόρθωτο να παίξει η ομάδα. Δεν υπήρχε ξανά τέτοιο νούμερο σε απόφαση. Προσπαθήσαμε να έρθουμε σε συνεννόηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να βρούμε φόρμουλα να υπογραφεί κανονισμός σχέσεων παικτών – σωματείων για τις 100 δόσεις. 

Λείπουν από το ελληνικό βόλεϊ κι άλλες μεγάλες ομάδες με ιστορία όπως η Ορεστιάδα, ο Άρης, η ΑΕΚ… Το παλεύαμε 6 μήνες αυτό. Συμφωνήσαμε και δεχθήκαμε ότι όρους μας έβαλαν. Είκοσι μέρες πριν ξεκινήσει το Πρωτάθλημα ο ΠΑΣΑΠ το απέσυρε. Τορπιλίστηκε από τον πρόεδρο του ΠΑΣΑΠ τον κ. Πελεκούδα. Όλα τα παιδιά έπαιρναν χρήματα. 27 αθλητές το 2015 και έχουν μείνει 9. Τα υπόλοιπα παιδιά έπαιρναν χρήματα. Δεν υπήρχε περίπτωση να παίξουμε. Να βρούμε λεφτά να διαπραγματευτούμε και να δώσουμε χρήματα. Εκεί μας παρουσιάστηκε ο κ. Σαχράτζε“.

Στην συνέχεια ανέφερε για τον ερχομό του κ. Σαχράτζε μέσω του γνώριμου με την εμπλοκή του στον Εθνικό ΑΛεξανδρούπολης, κ. Τσιπίδη: “

«Είναι όντως πολύ σοβαρός επιχειρηματίας, πολιτικό πρόσωπο, υπαρκτό. Είδε ο άνθρωπος όλα τα χρέη, δεν ήταν νούμερο που τον τρόμαζε. Την επόμενη μέρα πλήρωσε υποχρεώσεις, εξασφάλισε γεύματα παικτών, πήρε αυτοκίνητο για τους ξένους, έκανε κινήσεις που έδειξε ότι θέλει να πάρει την ομάδα. Πήρε εντολή του νομικό επιτελείο της ομάδας, ο κ. Διωνάς και την επόμενη μέρα ο κ. Διωνάς και ο κ. Τσιπίδης άρχισαν να μιλάνε προσωπικά με τους παίκτες για συμβιβασμούς και εξοφλήσεις. Ο κ. Τσιπίδης ήταν στο Κατσάνειο και διαπραγματεύτηκε μπροστά μου για τον διακανονισμό του κ. Σμαραγδή.

Αυτό έγινε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη επρόκειτο να ερχόταν τα χρήματα στο γραφείο του κ. Διωνά για διακανονισμούς. Δέχθηκα τηλέφωνο από τον κ. Σαχρτάτζε που είπε ότι έχει πρόβλημα με τους λογαριασμούς του και θα έρθουν τη Δευτέρα τα λεφτά από τη Γεωργία. Ήμασταν πολύ στενά στις ημερομηνίες, μιλήσαμε με κάποιους παίκτες, πληρώθηκαν κάποια χρήματα“.

Για την δήλωση Τσιπίδη ότι έχουν πληρωθεί 250.000: “

«Ο κ. Τσιπίδης μου αρνήθηκε πως έκανε τη δήλωση για τις 250.000 ευρώ. Ο δημοσιογράφος που έστειλε το ηχητικό που τον ρωτάει αν έχουν βάλει 250.000 σε μια εβδομάδα το επιβεβαίωνε. Είπα στον κ. Σαχράτζε πως αυτό που κάνει ο κ. Τσιπίδης είναι επικίνδυνο και θα κοστίσει στον σύλλογο. 

Μου είπε να μην ξαναεπικοινωνήσω με τον κ. Τσιπίδη και θα επικοινωνούμε μεταξύ μας. Μου έστειλε έπειτα ένα μήνυμα που ζητούσε να βγάλουμε ανακοίνωση και να λέμε ότι είναι πρόεδρος ο Τσιπίδης στο ΤΑΑ και ο πιο φερέγγυος σ’ όλη την Ελλάδα. Ζήτησε και από τον κ. Ταρνατώρο ανάλογη δήλωση. Καταλαβαίνετε, δεν υπήρξε συνέχεια στο θέμα γιατί είναι αστειότητα. Του είπα ότι ο ίδιος είναι πρόεδρος εδώ και 15 μέρες, είναι δικό του θέμα, μπορεί να βάλει όποιον άνθρωπο θέλει. Του εξήγησα ότι είναι αδύνατο να βάλει τον κ. Τσιπίδη πρόεδρο. Η Ε.Ε.Α. ζητάει απόσπασμα ποινικού μητρώου και υπάρχει πρόβλημα“.

Για τις σχέσεις Τσιπίδη – Σαχράτζε: “Δεν ξέρω τι σχέσεις μπορεί να έχουν μεταξύ τους. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα έκαναν αυτά. Δεν αμφιβάλω για τον κ. Σαχράτζε και το μέγεθός του. Δεν μπορούσαμε να βγάλουμε τέτοια δήλωση που ζήτησε. Φτιάξτε μόνοι σας τη δήλωση για τον Τσιπίδη και αφού πληρώσετε τα χρήματα στον πρώτο παίκτη, θα σηκώσουμε την ανακοίνωση. Αν δεν άνοιγαν τα λεφτά του κ. Σαχράτζε και άνοιγαν την Τετάρτη θα είχαμε εκτεθεί σ’ όλο τον κόσμο. Πώς να πάρουμε εγγυήσεις; Να ζητήσουμε εγγυητική τραπέζης; Με την πρώτη μέρα που ήρθε, πλήρωσε ο Σαχράτζε. Καλώς ή κακώς ο Τσιπίδης ήταν το «προξενιό» μας. Ούτε εμείς θέλαμε να έχουμε επαφή. Και σήμερα να δίναμε τα χρήματα ήμασταν οριακά.”

Για την κίνηση του Κράβαρικ να αναλάβει επενδυτικά το τμήμα: “Μιλούσε μαζί μου ο κ. Λεωνίδης από την αρχή. Με πληροφόρησαν ότι ειπώθηκε πως ήρθε ο Κράβαρικ με επενδυτές και δεν δώσαμε την ομάδα. Προτείνω να βγει ο Αντρέι Κράβαρικ στον αέρα να πει ποιος το χάλασε. Ήταν γνωστό ότι δεν θέλαμε να συνεχίσουμε στη διοίκηση και εμφανίστηκε η πλευρά Κράβαρικ. 

Ήρθαν κάποιοι άνθρωποι μιλήσαμε, συμφωνήσαμε. Έπειτα με πήρε ο Κράβαρικ και μου είπε δεν ισχύει, ότι ο επενδυτής το μετάνιωσε. Είναι δικό του θέμα, δεν ξέρω γιατί. Θέλεις να πω ποιος ήταν ο χρηματοδότης; Αυτός που τώρα πληρώνουμε τα χρέη του! Τα δικά του χρέη πληρώνουμε και δεν μπορούμε να σηκώσουμε κεφάλι. Με τον κ. Λεωνίδη το πρόβλημα ήταν ότι δεν άνοιγαν τα σύνορα με τη Ρωσία για να έρθει ή να στείλει χρήματα. Εκεί σταμάτησε η κουβέντα μας. Κάποιοι τον πήρανε μέσα από τον Ηρακλή, μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του. Κανείς δεν αμφιβάλει ούτε για τις οικονομικές δυνατότητες του κ. Λεωνίδη. Το ίδιο όχημα ήταν ο Ηρακλής για τον κ. Σαχράτζε, που ήθελε να κάνει επενδύσεις στην Ελλάδα. Έχει αγοράσει ξενοδοχείο στη Σαντορίνη και ότι θέλει να πάρει ένα κανάλι τοπικό στην Αθήνα“.