Κρούσματα στο Παραλίμνιο, αναβολή με Σιδηροχώρι και ανησυχία σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή

Την αναβολή του εντός έδρας αγώνα της Τετάρτης με τη Δόξα Σιδηροχωρίου ζητάει από την ΕΠΟ ο Απόλλων Παραλιμνίου εξαιτίας κρουσμάτων κορονοϊού σε μέλη της ομάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ Σερρών θετικοί στον κορονοϊό βρέθηκαν τέσσερα μέλη της ομάδας. Γενικά, υπάρχουν δεκάδες κρούσματα τις τελευταίες τρεις ημέρες στις Σέρρες (28 μόνο την Δευτέρα). Ο Νομός αναμένεται να μπει στο κόκκινο τις επόμενες ώρες ενώ ήδη στο ΤΕΦΑΑ Σερρών έχουμε καραντίνα δύο εβδομάδων καθώς βρέθηκαν θετικοί έξι φοιτητές του.

Η διοίκηση του Απόλλωνα Παραλιμνίου από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκαν συμπτώματα σε μέλη της oμάδας ενημέρωσε τον γιατρό του συλλόγου Νάσο Παπαδόπουλο και τον ΕΟΔΥ, ανέβαλε την προπόνηση της Δευτέρας και ζήτησε από τους παραπάνω να κάνουν τεστ κορονοϊού τα οποία βγήκαν θετικά.

Σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα για να αναβληθεί ένα παιχνίδι πρέπει να υπάρχουν σε μια από τις δύο ομάδες τρία θετικά κρούσματα. Από την στιγμή που υπάρχουν τέσσερα κρούσματα στο Παραλίμνιο, γίνεται αντιληπτό ότι η αναβολή θα δοθεί. Ωστόσο η γνωστοποίηση των κρουσμάτων προκάλεσε ανησυχία και σε Αλεξανδρούπολη και Κομοτηνή.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή ο Απόλλων Παραλιμνίου αγωνίστηκε στην Αλεξανδρούπολη με την τοπική ομάδα, συνεπώς είναι πολύ πιθανό μέλη της ομάδας που διαγνώστηκαν θετικά να είχαν επαφές με αυτά της Αλεξανδρούπολης. Επιπλέον, οι τρεις διαιτητές αλλά και ο παρατηρητής αγώνα ήταν από την Κομοτηνή, συνεπώς η ανησυχία επεκτείνεται και σε αυτούς όπως και γενικά σε όσους παραβρέθηκαν στο Φώτης Κοσμάς και είχαν επαφές με τους ανθρώπους της σερραϊκής ομάδας.

Αυτό θα είναι το τέταρτο παιχνίδι της Γ’ Εθνικής που αναβάλλεται λόγω κορονοϊού αφού δεν είχαν διεξαχθεί για τους ίδιους λόγους σε άλλους ομίλους τα παιχνίδια της Νέας Καλλικράτειας με τον Αγροτικό Αστέρα, το Ηρακλής Λάρισας-Μακεδονικός Φούφα, λόγω του lockdown στην Κοζάνη, αλλά και το Διαγόρας Βραχνεΐκων-Αίας Γαστούνης, λόγω κρουσμάτων στην ομάδα του Διαγόρα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, της οποίας αναβάλλεται το παιχνίδι λόγω κρουσμάτων στην αντίπαλη ομάδα, έχει επίσης βιώσει τι εστί κορονοϊός αφού το καλοκαίρι διέκοψε για δυο εβδομάδες την προετοιμασία της λόγω τεσσάρων κρουσμάτων στην ομάδα.