Γ’ Εθνική: Σκληρή ανακοίνωση του Εθνικού Σοχού για τη διαιτησία στο ματς με τον Ορφέα Ξάνθης

Καυστική ανακοίνωση για την διαιτησία εξέδωσε ο Εθνικός Σοχού δύο μέρες μετά το ισόπαλο 2-2 εντός έδρας με τον Ορφέα Ξάνθης.

Συγκεκριμένα, οι «κυανόλευκοι» αναφέρονται και στα δύο πέναλτι που σφυρίχθηκαν εις βάρος τους (και υπέρ του Ορφέα) από τον διαιτητή Κεφαλά, θεωρώντας τα χαρακτηριστικά ως «εφευρήματα» (σε έναν αγώνα πάντως που οι Θρακιώτες έμειναν με 10 παίκτες από το 30′ για χέρι εντός περιοχής)· τονίζουν πως ο σύλλογος δεν ανέχεται την αδικία, ενώ παράλληλα καλεί τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο και τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Σάββα Δημητριάδη να ενημερωθούν για τον αγώνα της Κυριακής (18/10).

Παρακάτω, η ανακοίνωση της ομάδας από τον Σοχο Θεσσαλονίκης:

«Υστερα από δύο μόλις αγωνιστικές ο Εθνικός Σοχού έχει την αίσθηση ότι, για άγνωστους λόγους, στοχοποιήθηκε από τη διαιτησία. Θα θέλαμε να πιστέψουμε στον παράγοντα ανθρώπινο λάθος, αλλά και στατιστικά όταν μία ομάδα δέχεται σε βάρος της τρία πέναλτι σε δύο αγώνες, σκέφτεται τον παράγοντα σκοπιμότητα. Η αίσθηση αυτή γίνεται περισσότερο έντονη από τη στιγμή που κατά γενική ομολογία στον αγώνα με τον Ορφέα Ξάνθης τα εις βάρος μας πέναλτι ήταν εφευρήματα του διαιτητή.
Ο Εθνικός Σοχού σέβεται την ισονομία, αλλά δεν ανέχεται την αδικία και τη στοχοποίηση. Το γεγονός ότι είμαστε νεοφώτιστοι στην κατηγορία δεν σημαίνει ότι θα παίξουμε τον ρόλο του αμνού που θυσιάζεται στον βωμό παρασκηνιακών συμφερόντων. Νεοφώτιστοι είμαστε, αλλά όχι αφελείς.
Καλούμαι τον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Ευάγγελο Γραμμένο και τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ κ. Σάββα Δημητριάδη να ενημερωθούν για τα όσα έγιναν στον αγώνα Εθνικού Σοχού-Ορφέα Ξάνθης προκειμένου να διαπιστώσουν ότι δεν είμαστε ούτε μυθομανείς, ούτε λαϊκιστές. Και θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι έχουν γνώσιν οι φύλακες».