Ανακαλείται με απόφαση Μητσοτάκη η απόφαση για επιστροφή των φιλάθλων στα γήπεδα

Ενώ την Δευτέρα άναψε το πράσινο φως για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα στους ευρωπαϊκούς αγωνες Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ και στην Super League, κάτι που θα αποτελούσε μπούσουλα και για τα ερασιτεχνικά, την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης έβαλε στοπ.

Με προσωπική του απόφαση ανακάλεσε αυτήν που έλαβε η Υγειονομική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι λόγω του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων στην χώρα αν επιτραπεί είσοδος έστω και περιορισμένου αριθμού θεατών θα έχει ως συνέπεια να σταλεί λάθος μήνυμα.

Την περασμένη εβδομάδα ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης είχε εκφράσει σε συνέντευξη στο ThrakiSportS την αισιοδοξία ότι σύντομα θα μπορέσει να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα, υποτηρίζοντας ότι η απόφαση για το επαγγελματικό ποδόσφαθρο θα αποτελούσε μπούσουλα και για τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Ο υφυπουργός είχε αναγνωρίσει ότι η απουσία κόσμου αποτελεί σοβαρό πλήγμα ιδίως στις ερασιτεχνικές ομάδες που δεν έχουν έσοδα από τηλεοπτικά δικαιώματα αλλά μόνο από εισιτήρια και χορηγούς-διαφημίσεις, που δεν μπορούν να έχουν αυτήν την περίοδο λόγω της απαγόρευσης κόσμου στα γήπεδα όλων των αθλημάτων όλων των κατηγοριών.