Κύπελλο Ελλάδος: Κληρώνει την Τρίτη για Πανθρακικό, Ορφέα Ξάνθης και ΑΕ Διδυμοτείχου

Το μεσημέρι της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για την α΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, όπως ενημέρωσε η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί από τον Κομοτηναίο πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου της ΕΠΟ Μάνο Γαβριηλίδη, ο οποίος για τον λόγο αυτόν μεταβαίνει στην Αθήνα.

Η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό. Στην κληρωτίδα θα μπουν ο Πανθρακικός, ο Ορφέας Ξάνθης και η ΑΕ Διδυμοτείχου από τους τρεις νομούς της Θράκης.

Η κλήρωση στην Α’ Φάση θα γίνει με γεωγραφικά κριτήρια, ωστόσο οι Όμιλοι θα διαμορφωθούν το πρωί ανάλογα με τις δηλώσεις συμμετοχής, αφού λόγω του κορονοϊού φέτος δεν ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή με την καταβολή του αντίστοιχου παραβόλου.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, από την περιοχή της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας δηλώθηκαν ομάδες από όλους τους νομούς, οπότε το πιθανότερο είναι στο γκρουπ των Θρακιωτών να μπουν άλλες τρεις ομάδες από Καβάλα (Νέστος Χρυσούπολης), Δράμα (ΑΕ Αμπελοκήπων) και Σέρρες.

Στις Σέρρες το Κύπελλο είχε κατακτήσει κατόπιν κλήρωσης η Δόξα Κάτω Καμήλας, ωστόσο αποσύρθηκε ως γνωστόν από τον ποδοσφαιρικό χάρτη. Στην θέση της θα μπει η ομάδα Σέρρες 1800 που ήταν φιναλίστ αλλά άτυχη στην κλήρωση του Ιουνίου.

Η σερραϊκή ομάδα που θα μπει στην κληρωτίδα ως Ανατολή Σερρών (δεν έχει αλλάξει ακόμα στα χαρτιά η επίσημη ονομασία της). Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Σερρών η Σέρρες 1800 ζήτησε ως έδρα για το παιχνίδι κυπέλλου Ελλάδος το Δημοτικό γήπεδο Σερρών.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η κλήρωση για τους αγώνες της 1ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος περιόδου 2020-2021, θα διεξαχθεί την Τρίτη 20.10.2020 και ώρα 12:00 στα γραφεία της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή χωρίς παρουσία κοινού και δημοσιογράφων, λόγω των έκτακτων μέτρων που ισχύουν για τη διασπορά του ιού covid-19».