Super League: Σοκ και πάλι στις καθυστερήσεις για τον ΟΦΗ του σκόρερ Στάρτζεον κόντρα στον Παναθηναϊκό

Για την 5η αγωνιστική της Super League, ο ΟΦΗ υποδέχθηκε στο «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» τον Παναθηναϊκό, με τις δύο ομάδες να μένουν ισόπαλες 2-2 σε ένα απόλυτα ισορροπημένο παιχνίδι.

Το πρώτο 45λεπτο του αγώνα είχε δύο όψεις, καθώς αρχικά ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει τον ρυθμό στα πρώτα 25 λεπτά, με τον ΟΦΗ να ισορροπεί, να βρίσκει το γκολ και να κυριαρχεί στο τέλος του. Το γκολ των Κρητικών πέτυχε ένας (προσφάτως) γνώριμος του ποδοσφαίρου της Θράκης. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος Φάμπιο Στάρτζεον· που πέρυσι άνηκε στο ρόστερ της Ξάνθης κάνοντας εξαιρετικές εμφανίσεις· εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Διούδη στο σουτ του Σταϊκού και πλασάροντας από δύσκολο σημείο με το αριστερό σημείωσε το 1-0.

Στην επανάληψη το «Τρυφύλλι», έχοντας μείνει πίσω στο σκορ, πίεσε από την αρχή τους γηπεδούχους και αυτή τη φορά η πίεση απέδωσε ισοφαρίζοντας σε 1-1 με το άψογο δεξί σουτ του Ισπανού Καρλίτος. Οι φιλοξενούμενοι απέκτησαν αυτοπεποίθηση μετά την ισοφάριση και έψαχναν την ανατροπή. Στο 54’ ο Φωτιάς υποδεικνύει πέναλτι για τον Παναθηναϊκό, ύστερα από ανατροπή του Μακέντα από τον Μεγιάδο. Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Βάτερμαν απέκρουσε κρατώντας το 1-1. Ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοση του στη συνέχεια και έχασε σπουδαίες ευκαιρίες για το προβάδισμα, το οποίο εν τέλει ήρθε από κοντινή κεφαλιά του Αργεντινού Μεγιάδο ύστερα από εκτέλεση κόρνερ. Και ενώ όλα έδειχναν πως ο ΟΦΗ θα ήταν εκείνος που θα κατακτούσε τους 3 βαθμούς της νίκης, ο Μακέντα στην τελευταία φάση του αγώνα (94’) νίκησε αυτή τη φορά τον Βάτερμαν με κοντινή κεφαλιά και σημείωσε το τελικό 2-2.

Με το αποτέλεσμα αυτό ο ΟΦΗ του σκόρερ Στάρτζεον αλλά και του Αλέξανδρου Γκαργκαλατζίδη που επίσης άνηκε στο περσινό ρόστερ του ΑΟΞ (σήμερα δεν αγωνίστηκε) έφτασε στους 6 βαθμούς και την έκτη θέση, ενώ ο Παναθηναϊκός του νεαρού επιθετικού με καταγωγή από την Κομοτηνή Φώτη Ιωαννίδη (έμεινε εκτός λόγω τραυματισμού) παρέμεινε στα χαμηλά πατώματα της βαθμολογίας με 2 βαθμούς.