Γ’ Εθνική: Νίκη με ανατροπή για τον Άρη Αβάτου κόντρα στην μαχητική Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου

Την ανωτερότητά του επιβεβαίωσε έστω και στο φινάλε ο Άρης Αβάτου επικράτώντας με ανατροπή στο φινάλε της μαχητικής Δόξας Νέου Σιδηροχώρίου με 2-1 και κατακτώντας το π΄ρωτο τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Οι φιλοξενούμενοι σε ένα μέτριο ματς προηγληθηκαν στο 23′ με πέναλτι του Βάσκου που υπέδειξε ο Καβαλιώτης Κατσίνης σε χερι του χακάν Βελή από διώξιμο συμπαίκτη του. Το 0-1 ήταν σκορ ημιχρόνου παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων για την ισοφάριση.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν στο δεύτερο μέρος αλλά ο Βολιώτης κήπερ Τσομπανόπουλος κράτησε το μηδέν μέχρι το 69′ όταν από πάσα πάρε βάλε του Γκουτσίδη ο Γκέκας έκανε το 1-1 δείχνοντας ότι θα συνεχίσει να κάνει ότι και πέρυσι να βρίσκει δίχτυα. Στο 81′ ο Αρης έκανε την ανατροπή με φοβερό απ’ ευθείας φάουλ του Ζωσιμίδη με τους Ροδοπίτες να έχουν την ευκαιρία στις καθυστερήσεις αλλά το Βάσκο να αιφνιδιάζεται και τον πορτέρε του Αβατου τον Νομικό να μπλοκάρει την μπάλα (φώτο xanthi-sport).

Την Τετάρτη οι δυο ομάδες έχεουν δύσκολα ταξιδια, ο Άρης ταξιδεύει στο Οφρύνιο, ενώ η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου στο Παραλίμνιο.

Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Κατσίνης, Καρασαββαίδη και Δεδονάκης της ΕΠΣ Καβάλας.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ (Ξανθόπουλος): Νομικός, Βαφειάδης, Ψεμματάς, Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Χακάν Βελή, Μπουλούτ (46′ Ζωσιμίδης), Τσάπαρης (46′ Τ. Μαυροκέφαλος), Σαρηγιαννίδης, Γκέκας (90′ Κοτόπουλος), Γκουτσίδης

ΔΟΞΑ Ν. ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Νάνος, Σιδηρόπουλος, Παπαδόπουλος, Κωσταρέλης (80′ Σίνης), Κεφαλούκος, Αθανασιάδης (80′ Κρικέλας), Σιχλοιμίρης (75′ Κονόμι), Κρασώνης (70′ Καρασιούνας), Βάσκος.