ΕΠΣ Έβρου: Διαιτητής χωρίς επόπτες ορίστηκε σε αναμέτρηση αυτού του Σαββατοκύριακου

Οποιος παρατηρήσει τους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής στην ΕΠΣ Έβρου θα διαπιστώσει ότι σε ένα ματς ορίστηκε διαιτητής χωρίς… επόπτες.

Είναι γνωστό ότι στην ΕΠΣ Έβρου υπάρχει πρόβλημα με τον αριθμό των διαιτητών και των βοηθών που μπορούν να σφυρίζουν αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο ορισμός αυτός έγινε εκ του ασφαλούς.

Συγκεριμένα, ο Καλαϊτζίδης ορίστηκε να διευθύνει το παιχνίδι Δόξα Στέρνας – Ομόνοια Φυλακίου στην Στέρνα χωρίς όμως να έχει βοηθούς να σηκώνουν σημαιάκια.

Ο λόγος είναι ότι κατά 99% η Δόξα Στέρνας, όπως έπραξε και στις πρώτες δύο αγωνιστικές, δεν θα κατέβει να αγωνιστεί με αποτέλεσμα να μην διεξαχθεί αγώνας.

Επισήμως χαρτί δεν έχει σταλεί στην ΕΠΣ Έβρου για απόσυρση της ομάδας από το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να οφείλει η διοργανώτρια αρχή να ορίζει κανονικά τους αγώνες της.

Αυτός θα είναι ο τρίτος μηδενισμός και θα έχει ως συνέπεια την αποβολή της ομάδας από το πρωτάθλημα. Θα έχει όμως ως συνέπεια και την ταλαιπωρία διαιτητών και εποπτών αλλά και της αντίπαλης ομάδας που θα πρέπει να πάνε κανονικά στο γήπεδο.

Η Ομόνοια Φυλακίου δεν θα γλιτώσει το μίνι ταξίδι και την ταλαιπωρία, ωστόσο η Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου αποφάσισε να το γλιτώσουν τουλάχιστον τα δύο από τα τρία μέλη της διαιτητικής τριπλέτας που θα όριζε.

Με τον τρόπο αυτόν προστατεύεται και η Δόξα Στέρνας, όταν και όποτε ξανασχηματίσει ομάδα και λάβει μέρος στο πρωτάθλημα, αφού τα έξοδα για την διαιτησία θα την κυνηγούν και θα πρέπει να πληρωθουν κανονικά εφόσον ξαναδηλωσει στο μέλλον συμμετοχή.

Παράλληλα γλιτώνουν την ταλαιπωρία τουλάχιστον τα δύο από τα τρία μέλη της διαιτητικής τριπλέτας και αυτό με καθόλα νόμιμο τρόπο, αφού ο ΚΑΠ ορίζει ότι μπορούν κανονικά να διεξάγονται αγωνες με διαιτητή και χωρίς επόπτες, για την περίπτωση που η Στέρνα κατέβη στο γήπεδο κανονικά.

Ετσι στο παιχνίδι στο γήπεδο της Στέρνας ανάμεσα στην τοπική Δόξα και την Ομόνοια Φυλακίου ορίστηκε μόνο ο Καλαϊτζίδης διαιτητής χωρίς βοηθούς, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι το πιο πιθανό είναι να είναι τυπική η παρουσία του στο γήπεδο και να κλείσει άμεσα το φύλλο αγώνα…