«Αισθανόμαστε Τούρκοι» δηλώνουν δύο κορυφαίοι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι στην Θράκη

Επίσημα ζήτημα μειονότητας έθεσαν επί του μικροφώνου, στο πλαίσιο της πρόσφατης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ιάσμου, δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο λόγος για τον πρώην δήμαρχο Ιάσμου και Σώστου Καδή Ισμέτ –που πλέον έχει το ρόλο του επικεφαλής στη ελάσσονα αντιπολίτευση- και τον εκλεγμένο στην ΔΕ Σώστου με την παράταξη Καδή δημοτικού συμβούλου Μεμέτ Οτζιάν.

Ο κος Οτζιάν, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που του κατέθεσε ο δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν, τοποθετήθηκε δημόσια, αφότου βεβαιώθηκε ότι τον καταγράφει η κάμερα. Ο δημοτικός σύμβουλος κατηγόρησε τον δήμαρχο Ιάσμου Οντέρ Μουμίν για διγλωσσία στα εθνικά ζητήματα και είπε χαρακτηριστικά: «ζούμε σε μία πιστεύω πολύ δημοκρατική χώρα, όπως η πατρίδα μας η Ελλάδα. Ο κύριος δήμαρχος είναι νομικός, ξέρει πολύ καλά, υπάρχει ελευθερία αυτοπροσδιορισμού. Εγώ προσωπικά κε δήμαρχε νιώθω Τούρκος κι ανήκω στην τουρκική μειονότητα της Θράκης, την οποία εσείς αρνείστε […]. Εγώ είμαι αυτός που δεν έχετε την τιμή να είστε εσείς».

Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε κι ο Καδή Ισμέτ, ο οποίος δήλωσε με την σειρά του πως αισθάνεται Τούρκος. Χαρακτηριστικά δήλωσε: «εάν δεν έχει ο ίδιος το θάρρος να βγει στα ελληνικά μέσα και να πει πως αισθάνεται Τούρκος, εγώ το λέω ξανά και ξανά: αισθάνομαι Τούρκος […]. Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα, το τι αισθανόμαστε το ξέρουμε όλοι, το να μην μπορείτε να το πείτε είναι δικό σας πρόβλημα δεν είναι δικό μας πρόβλημα […]. Μπορεί η Συνθήκη της Λωζάννης να λέει μουσουλμανική μειονότητα, αλλά η μειονότητα τι αισθάνεται ξέρετε πολύ καλά […]».