Νations League: Βασικός ο Μάνταλος, κατώτερη των περιστάσεων η Εθνική «κόλλησε» στο μηδέν με το Κόσοβο

Η Εθνική έχασε πέναλτι με τον Μπακασέτα και έμεινε στο 0-0 με το Κόσοβο στο ΟΑΚΑ για την 4η αγωνιστική του Nations League.

Η Εθνική ξεκίνησε με βασικό τόσο τον κομοτηναίο αρχηγό της ΑΕΚ Πέτρο Μάνταλο, όσο και με τον πρώην αμυντικό της Ξάνθης και νυν της ΑΕΚ Στράτο Σβάρνα.

Αρκετές προσπάθειες των παικτών του Φαντ Σιπ έμεναν ημιτελείς, έλειπε η καλή τελική πάσα, η επιθετική βοήθεια του δεξιού μπακ, αφού ο Χατζηδιάκος είναι κεντρικός αμυντικόςσε αντίθεση Γιαννούλη, αλλά και η παρουσία ενός φορ που μπορεί να εκμεταλλευτεί «μισή» φάση και να σου πάρει το παιχνίδι.

Κορυφαία στιγμή για την Εθνική το χαμένο πέναλτι του Μπακασέτα, που νικήθηκε από από τον κίπερ του Κοσόβου, Μούριτς. Οι Εθνική είχε κι’ άλλες καλές στιγμές στο πρώτο μισό όπως στο 16′ με την κεφαλιά του Μάνταλου να φεύγει λίγο πάνω από το δοκάρι, τον Λημνιό να νικιέται από τον Μούριτς στο 21′, τον Παυλίδη να σουτάρει άστοχα στο 27′ και να μην μπορεί στο 34΄ να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά.

Κι ενώ θα περίμενε κανείς στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου η Εθνική να αυξήσει την επιθετικότητά της, ήταν οι Κοσοβάροι που έχασαν δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθούν, με τον Βλαχοδήμο να σταματά με το πόδι τον Καστράτι στο 46΄ και τον Χατζηδιάκο να αποκρούει επί της γραμμής σουτ του Πατσαράντα στο 52΄, με τη φάση να έχει ξεκινήσει από γλίστρημα του Σβάρνα, που σε γενικές γραμμές τα πήγε καλα.

Ούτε οι αλλαγές του Ολλανδού τεχνικού ήταν ιδιαίτερα πετυχημένες και αναπόφευκτα ήρθε η γκέλα με την ομάδα του Κοσόβου, που άφησε την Εθνική στην δεύτερη θέση του ομίλου.