Με ηχηρές απουσίες από την Θράκη η συνάντηση των σωματείων της ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον Τάκη Τσαγκρώνη

Ο γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Τάκης Τσαγκρώνης, δεξί χέρι του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου, βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας για συνάντηση με τα σωματεια της ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην Καβάλα.

Πολλά ωστόσο από τα σωματεία της περιφέρειας δεν παραβρέθηκαν, με κυριότερες και πιο ηχηρές απουσίες σύμφωνα με πληροφορίες αυτές των ομάδων της γειτονικής Ξάνθης. Παρώην φυσικά από την πόλη ήταν ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Νίκος Νικολόπουλος, που είναι και μέλος του ΔΣ της ΕΟΚ, αλλά δεν παρέστη με την ιδιότητα εκπροσώπου σωματείου. Αντιθέτως, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν εθεάθη ούτε ο Ματθαίος Σαββίδης από τον Λεύκιππο ούτε κάποιος εκπρόσωπος από Ασπίδα ή Αρίωνα ή Άθλο.

Από τον Νομό Ροδόπης εκπροσωπήθηκε μόνον ο ΓΑΣ Κομοτηνή μέσω του Πασχάλη Αθανασίου, που μετέχει και στο ΔΣ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ αντίθετα απουσίασαν η ΑΕΚ και ο Αίαντας και το Δημοκρίτειο. Αντίστοιχα, από τον Έβρο έδωσε το παρών μόνον ο Βασίλης Χαλκιάς της Ολυμπιάδας Αλεξανδρούπολης που τυγχάνει επίσης μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, ενώ δεν εκπροσωπήθηκαν ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, η Θύελλα Φερών, ο Σπάρτακος Διδυμοτείχου ή η Φιλία Ορεστιάδας (που απέσυρε ως γνωστόν την ομάδα της από το ανδρικό πρωτάθλημα αλλά ο Σόλων Μαυρίδης αποτελεί μέλος του ΔΣ της ΕΚΑΣΑΜΑΘ).

Στην συνάντηση υπήρξαν πάντως εκπρόσωποι από ομάδες των Σερρών, της Δράμας και φυσικά της Καβάλας. Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σωματεία και οι ενέργειες με τις οποίες θα μπορέσει να τα διευκολύνει η Ομοσπονδία. Η συνάντηση προφανώς εντάσσεται και στο πλαίσιο της προεκλογικής περιόδου που τρέχει αυτήν την περίοδο, ενόψει των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΟΚ (όπως και σε όλες τις Ομοσπονδίες) με βάση τον Νόμο Αυγενάκη που μεταξύ άλλων απαγορεύει νέα θητεία στον Γ. Βασιλακόπουλο.