ΕΠΣ Έβρου: Κινδυνεύει με τρίτο μηδενισμό και αποβολή η Δόξα Στέρνας

Κόντρα στην αντίθετα εκπεφρασμένη άποψη, η Δόξα Στέρνας δεν έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Κινδυνεύει όμως άμεσα να αποβληθει από αυτό.

Η ιστορική ομάδα του Βορείου Έβρου δεν κατέβηκε να αγωνιστεί ούτε στο παιχνίδι της πρεμιέρας της Β’ Κατηγορίας ούτε σε αυτό της 2ης αγωνιστικής.

Ωστόσο έγγραφο επίσημο με το οποίο να αναφέρει ότι αποσύρεται δεν έχει σταλεί, όπως έκανε για παράδειγμα ο Ορφέας Σοφικού στην Α’ Κατηγορία. Για τον λόγο αυτόν οι αγώνες της ορίζονται κανονικά και οι αντίπαλες ομάδες οφείλουν να προσέλθουν στο γήπεδο όπως και οι διαιτητές.

Βάσει του ΚΑΠ ωστόσο, όταν μια ομάδα έχει τρεις μηδενισμούς στο πρωτάθλημα αποβάλλεται από αυτό. Αυτός ο τρίτος μηδενισμος πλησιάζει επικίνδυνα, αφού το προσεχές Σαββατοκύριακο έχουμε την τρίτη αγωνιστική.

Βάσει προγράμματος, η Δόξα Στέρνας πρόκειται να φιλοξενήσει στο γήπεδο της την Ομόνοια Φυλακίου το απόγευμα του Σαββάτου. Εφόσον δεν κατέβει να αγωνιστεί και σε αυτό το ματς, θα υπάρξει τρίτος μηδενισμός και αποβολή, οπότε εφεξής δεν θα ορίζονται αγώνες της.

Βέβαια υπάρχει το ενδεχόμενο να δηλώσει πιο πριν η ίδια η ομάδα απόσυρση, οπότε δεν θα οριστεί το παιχνίδι και αφενός η ίδια θα γλιτώσει τα έξοδα διαιτησίας (τα οποία θα πρέπει να τα πληρώσει και θα τα κουβαλάει ως χρέη σε περίπτωση επιστροφής της ομάδας στο μέλλον), αφετέρου θα αποφύγουν την άσκοπη ταλαιπωρία διαιτητές και αντίπαλοι.

Κάτι τέτοιο δεν το έχει κάνει ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Δόξα Στέρνας, δείγμα πιθανόν της προσπάθειας που κάνουν οι άνθρωποι του χωριου να κρατήσουν ζωντανή την ομάδα. Ωστόσο η θηλιά σφίγγει και σε έναν νέο τρίτο μηδενισμό, όποτε και αν έρθει αυτός, ακόμα και αν δεν συμβεί την προσεχή αγωνιστική, θα αποβληθεί από το πρωτάθλημα…