Αποκάλυψη: ΔΕΝ έγινε ποτέ από Πανόπουλο η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου των δύο εκατ. στην ΠΑΕ Ξάνθη ούτε η μεταφορά της έδρας

Μπορεί την Δευτέρα το ThrakiSportS να δημοσίευσε την πρόσκληση για έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Ξάνθη που δημοσιεύθηκε στο ΓΕΜΗ, στην οποία ξεχωρίζει η αύξηση – μαμουθ του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και ο ορισμός νεου διοικητικού συμβουλίου, ωστόσο στις λεπτομέρειες κρύβονται και άλλα σπουδαία πράγματα.

Όπως αναφέρθηκε και την Δευτέρα, ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι και η αλλαγή της έδρας. Είναι η τρίτη έκτακτη γενική συνέλευση που προαναγγεται για αλλαγή της καταστατικής έδρας της ΠΑΕ Θράκη. Οι προηγούμενες δύο ήταν στα μέσα Ιουνίου με αποκλειστικό θέμα αυτό, αλλά και στα τέλη Αυγούστου. Μάλιστα, το θέμα έφτασε και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, δόθηκε η σχετική άδεια αλλά όποιος ακόμα και σήμερα μπει στο ΓΕΜΗ θα διαπιστώσει ότι ως έδρα της ΠΑΕ Ξάνθη δεν δηλώνονται τα Πηγάδια του Δήμου Αβδήρων αλλά τα Κιμμέρια του Δήμου Ξάνθης, εκεί δηλαδή όπου ήταν η έδρα όλα τα προηγούμενα χρόνια (δηλαδή στο Σαλέ). Ουσιαστικά τα γραφεία της ΠΑΕ έχουν μετακομίσει εδώ και καιρό στο προπονητικό κεντρο της ομάδας, πρακτικά η αλλαγή έχει γίνει, ωστόσο όπως αποδεικνύεται η σχετική απόφαση από την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας δεν ελήφθη ποτέ, με αποτέλεσμα για τις υπηρεσίες του κράτους ως έδρα της ΠΑΕ Ξάνθη να λογίζεται ακομα το Σαλέ, τα Κιμμέρια και συνακόλουθα ο Δήμος Ξάνθης (όπως προβλέπει τον καταστατικό της εταιρείας, αφού ακόμα δεν έχει αλλάξει).

Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι από την στιγή που δεν έχει αλλαξει το καταστατικό και έχουν υπάρξει νεώτερες ανακοινώσεις, γίνεται αντιληπτό δεν πραγματοποιήθηκε τελικά ποτέ η περίφημη Έκτακτη Γενική Συνέλευση στο τέλος Αυγούστου που προέβλεπε εκτος από την αλλαγή της έδρας και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά δύο εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για την Γενική Συνέλευση που είχε οριστεί τρεις ημέρες μετά από εκείνην που προέβλεπε διάλυση και εκκαθάριση της ΠΑΕ Ξάνθη, όπως είχε προαναγγείλει ότι θα έκανε ο Πανόπουλος. Τελικά φαίνεται ότι δεν έλαβε χώρα ούτε η μία Γενική Συνέλευση ούτε η άλλη (ή εάν πραγματοποιήθηκαν, δεν εγκρίθηκαν τα όσα προβλέπονταν στην ημερήσια διάταξή τους). Ετσι η ΠΑΕ Ξάνθη πέρασε στα χέρια της νέας εποχής χωρίς το μετοχικό της κεφάλαιο να έχει αλλάξει. Κάπως έτσι γίνεται αντιληπτό ότι καλείται ο Μπιλ Πάπας ουσιαστικά να πραγματοποιήσει και την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου που δεν έγινε από τους Πανόπουλο και Συγγελίδη στα τέλη Αυγούστου, για αυτό φτάσαμε στο σημείο να προαναγγελθεί αύξηση μαμούθ 4,8 εκατ. ευρώ στην ΓΣ της 31ης Οκτωβρίου (καθώς αυτό το ποσό προφανώς εκτιμά η νέα ιδιοκτησία ότι οφείλει να υπάρχει ώστε να μπορεί να τρέξει απρόσκοπτα το πρότζεκτ της στην ΠΑΕ Ξάνθη για την επόμενη σεζόν).