Super League: Δύο βασικοί αντίπαλοι της Ξάνθης στο πρωταθλημα δεν πήραν αδειοδότηση από την ΕΠΟ

Εννιά ομάδες της Super League 2 αδειοδοτήθηκαν τη Δευτέρα το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της ΕΠΟ στη διάρκεια της συνεδρίασης για τις άδειες στη δεύτερη κατηγορία και τη Football League (εξετάστηκαν 16 φάκελοι).

Ο λόγος για τη Δόξα Δράμας, μοναδική εκπρόσωπο της Μακεδονίας στη Super League 2, αλλά και τους Χανιά, Λεβαδειακό, Εργοτέλη, Καραϊσκάκη Άρτας, Τρίκαλα, Νίκη Βόλου και Ιωνικό. Αντίθετα, δεν τα κατάφεραν η Παναχαϊκή (βασική αντίπαλος της Ξάνθης σύμφωνα με τους μπουκ) και ο Απόλλων Λάρισας (επίσης από τις ισχυρές ομάδες).

Για να μην μπερδευτείτε, ο φακελος της ΠΑΕ Ξάνθη δεν χρειάστηκε καν να εξεταστεί αφού είχε λάβει από την ΕΠΟ την πιο αυστηρή αδειοδότηση για την Super League 1. Επίσης, διευκρινίζεται ότι αυτή η αδειοδότηση είναι αδιαφορετική από εκείνη που δίνει η ΕΕΑ, η οποία εκδίδει και τα πιστοποιητικά συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους. Σύμφωνα με τον κανονισμό, οι μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ είναι σε θέση να αποκτήσουν ξένους κάτω των 23 ετών και μόνο τρεις Έλληνες άνω των 25, γεγονός που θα ανατρέψει πλήρως τον μέχρι τωρα μεταγραφικό σχεδιασμο σε Παναχαϊκή και Απόλλωνα Λάρισας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε τους φακέλους 16 ΠΑΕ της Super League 2 και της Football League και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.
Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ, ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ, ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, ΤΡΙΚΑΛΑ, ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΙΩΝΙΚΟΣ.
Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2020-21 στις ακόλουθες ΠΑΕ: ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΚΑΣΣΙΟΠΗ, ΒΕΡΟΙΑ, ΚΑΒΑΛΑ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ.
Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους».