Οι δηλώσεις Αυγενάκη, Μέτιου, Τσαλικίδη και Γαβριηλίδη από το Πανθρακικό Στάδιο

Μετά την ξενάγηση στους χώρους του Πανθρακικού Σταδίου Κομοτηνής και το μπασκετάκι που έπαιξε με μερικούς φοιτητές, έκανε δηλώσεις μαζί με τους υπόλοποιπους επισήμους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Στην αρχή τον καλωσόρισε ο πρόεδρος του Σταδίου Βασίλης Γαβριηλίδης και τον ευχαρίστησε για τη τιμή που του έκανε να επισκεφθεί την πόλη για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ τόνισε τις πολλές τηλεδιασκέψεις που έχουν γίνει για την βελτίωση των χωρών του Σταδιου και στάθηκε στον αριθμό τον υπαλλήλων που απέκτησε πλέον μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ το γήπεδο.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος αναφέρθηκε για την σημαντική επίσκεψη του υφυπουργού, αν και διευκρίνισε ότι πολλα σημαντικά πράγματα θα ειπωθούν στην σύσκεψη που θα ακολουθήσω και θα αφορά όλα τα γήπεδα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και θράκης. Επίσης αναφέρθηκε και για το σημαντικό κομμάτι άθλησης και υγείας των συμπολιτών μας εποχή του κορονοϊου.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Τσαλικίδης, υπογραμισε πως είναι χαρούμενος που μετά από χρόνια υφυπουργός Αθλητισμού δίνει το παρών στο γήπεδο και στην πόλη, και δίνει προτεραιότητα στην αναβάθμιση του Σταδίου που είναι χώρος άθλησης πολλών κατοίκων καθημερινά.

Τελευταίος χρονικά μίλησε ο Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος αρχικά είπε χαριτολογώντας ότι υπάρχει πολύ… κουνούπι (αλήθεια ήταν αυτό). Ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε: «Είναι χαρούμενος, όχι ψεύτικα αλλά ειλικρινα, σε ένα νόμο που ιδιαιτερα αγαπάω, και είχα και έχω πολύ καλή συνεργασία με το Δ.Σ. του Σταδίου, όπως και με τα στελέχη της Περιφέρειας που τα γνωρίζω από παλιά από άλλες ιδιότητες που είχα» (σ.σ. ηταν γραμματέας της ΝΔ την περίοδο των αυτοδιοικητικών εκλογών).

Τόνισε πως είναι χαρούμενος που υπάρχει διοίκηση στο Πανθρακικό Στάδιο μετά από χρόνια, ενώ υπάρχουν και υπάλληλοι μέσω ΟΑΕΔ. Ανακοίνωσε πως σε 10μερες θα γίνει η δημοπρασία του ταρτάν αντικατάστασης, έργο αξίας 780.000 ευρώ, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα τον γηπέδων τένις που ο εργολάβος βαλτωσε και δεν φαίνεται να προχωρουν έως σήμερα.

«Ο χώρος αυτός είναι για τον κόσμο της Κομοτηνης και πρέπει να αποκτήσει ζωή και να τον χαίρονται όλοι οι πολίτες και αθλητές για σωματική άθληση», είπε ακόμα ο Λευτέρης Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι είναι εντολή του πρωθυπουργού έως και το τελευταίο ευρώ να αξιοποιείται σωστά και μέσω του Ταμείου Ανακαμψης οι πόροι που αναμένεται να εξασφαλιστούν από τη νέα χρονιά.

Τέλος είπε ότι όλοι πρέπει να συνεργαστούν και υπάρχει όρεξη και μεράκι, ενώ τόνισε με έμφαση πως το ευχάριστο για την πόλη είναι ότι έχει και το ΤΕΦΑΑ ή ορθόυερα ΣΕΦΑΑ, όπου πήγε ο υφυπουργός Αθλητισμού μετά την επίσκεψη στο Εθνικό Πανθρακικό Στάδιο Κομοτηνής.