Παραμένει σε κώμα η αθλήτρια της οποίας γύρισε η γλώσσα μέσα σε γήπεδο στην Αλεξανδρούπολη

Σε κωματώδη κατάσταση στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης παραμένει εδώ και σχεδόν 20 μέρες η 49χρονη αθλήτρια του τένις που είχε χάσει τις αισθήσεις της εν ώρα προπόνησης στα γήπεδα της Αλεξανδρούπολης.

Το περιστατικό συνέβη στις 24 Σεπτεμβρίου το βράδυ όταν η άτυχη γυναίκα υπέστη ανακοπή και έπεσε λιπόθυμη μέσα στο γήπεδο. Μία ημέρα μετά είχε κάνει σχετικό δημοσίευμα το e-evros, το οποίο είχε αναδημοσιεύσει το ThrakiSportS. Ωστόσο τότε υπήρχε η αίσθηση αλλά και η αναφορά στο δημοσίευμα ότι η κοπέλα ήταν πλέον καλά στην υγεία της, κάτι το οποίο τόσον καιρό μετά φαίνεται δυστυχώς πως δεν ισχύει, με βάση νεώτερο δημοσίευμα της ίδιας ιστοσελίδας.

Σύμφωνα με αυτές τις νεώτερες πληροφορίες που μεταφέρει το e-evros, ένας συναθλητής της 49χρονης μαζί με τον προπονητή κατάφεραν να της ανοίξουν το στόμα και να επαναφέρουν την γλώσσα της στην θέση της η οποία είχε γυρίσει. Σοκαρισμένοι οι συναθλητές της ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και όλο αυτό το διάστημα της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες (ΚΑΡΠΑ) χωρίς όμως να της κάνουν τεχνητή αναπνοή καθώς το «φιλί της ζωής» (εμφυσήσεις οξυγόνου με το στόμα) απαγορεύεται ρητά λόγω COVID-19, στερώντας από τους μη επαγγελματίες διασώστες ίσως το πιο κρίσιμο εργαλείο για την επαναφορά της αναπνοής.

Σύμφωνα με καταγγελία συγγενικού προσώπου που μεταφέρει το e-evros, η άτυχη γυναίκα δυστυχώς έχασε πολύτιμο χρόνο, καθώς τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ βρισκόταν εκτός πόλης, με αποτέλεσμα να κάνει περίπου 25 λεπτά να φτάσει. “Επίσης στο χώρο ήταν και γιατρός η οποία δεν βοήθησε γιατί ήταν έγκυος και δεν ήθελε να σκύψει. Έτρεξαν άνθρωποι να βοηθήσουν οι οποίοι όμως τελικά δεν ήταν διατεθημένοι να δώσουν ολοκληρωμένη βοήθεια και μόνο ζημιά προκάλεσαν” αναφέρει χαρακτηριστικά συγγενής της 49χρονης.

Συνεχίζει το συγγενικο πρόσωπο της 49χρονης λέγοντας: “Αναρωτιέμαι τι είδους άνθρωποι είναι αυτοί που βλέπουν κάποιον να πέφτει και να χαροπαλεύει και να μην σπεύδουν να βοηθήσουν από ένστικτο. Σε μια τέτοια περίπτωση αν είσαι άνθρωπος και χολέρα διαπιστωμένη να έχει ο άλλος πας και βοηθάς και μετά βάζεις την λογική”. Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα, η κατάσταση υγείας της αθλήτριας παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη καθώς ο εγκέφαλος έμεινε αρκετή ώρα χωρίς οξυγόνο.