Ο αρχηγός της Ρόντα Ντάριλ Γουέρκερ κλείνει για «βράχος» στην άμυνα της Ξάνθης

Ο 26χρονος Ολλανδός στόπερ Ντάριλ Γουέρκερ αναμένεται να αποτελέσει την 23η μεταγραφή της ΠΑΕ Ξάνθη.

Ο ύψους 1.90μ ποδοσφαιριστής αναμένεται εντός της ημέρας να βρεθεί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας Ξάνθη Sport.

Από το 2012 μέχρι φέτος αγωνίστηκε μόνο στη Ρόντα, της οποίας υπήρξε μάλιστα και ένας εκ των αρχηγών την τελευταία διετία. Ενδιάμεσα είχε και μια χρονιά στην Μάαστριχτ.

Σε όλη του την καριέρα έχει 185 συμμετοχές με 8 γκολ, αν και κεντρικός αμυντικός. Από αυτές, οι 116 συμμετοχές έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Eredivisie και την Λίγκα 2 της Ολλανδίας (δύο γκολ και τρεις ασίστ σε 4 χρόνια).

Ο Ντάριλ Γουέρκερ πρόλαβε και τον Γιάννη Αναστασίου την σεζόν 2016-2017 στον πάγκο της Ρόντα, ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν στην Νορβηγία για υπογραφές με την Στάμπαεκ, αλλά κάτι… χάλασε την τελευταία στιγμή και η συμφωνία για την πρώτη του μεταγραφή εκτός Ολλανδίας δεν επετεύχθη.

Φαίνεται πάντως ότι τελικά αυτό θα γίνει για χάρη της Ξάνθης. Ετσι, εκτός απροόπτου, θα συμπληρώσει μαζί με τους Γιούρμαν, Παππάζογλου, Τσαμούρη και Ρουσσάκη την πεντάδα ποιοτικών στόπερ που ζήτησε να έχει στην διάθεσή του ο νέος προπονητής του ΑΟΞ Τόνι Πόποβιτς.