ΕΠΣ Ξάνθης: Κράτησε το απόλυτο ο Πετεινός με δραματική νίκη στην Ασπίδα

Με 3-2 νίκησε ο Αρης Πετεινού την Ασπίδα Ξάνθης στο ΔΑΚ και διατηρείται στην κορυφή της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Ξάνθης με το απόλυτο των 15 βαθμών.

Για να έρθει ωστόσο αυτή η νίκη, προηγήθηκε ένα δραματικό παιχνίδι στο οποίο ι γηπεδούχοι για δεύτερο σερί παιχνίδι προηγήθηκαν δύο φορές, είχαν και δυο δοκάρια αλλά δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας.

Πρωταγωνιστής για τους πρωτοπόρους ο Εφεντης που γυρισε το ματς ένα τέταρτο πριν το τέλος του αγώνα, ενώ κατάφερε και να … ισοφαρίσει τα δοκάρια της Ασπίδας στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερα οριζόντια με τους Κυριαζίδη και Μωυσίδη στο 30′ και το 35′ αντίστοιχα.

Με εξαίρεση αυτά τα δοκάρια το πρώτο 45λεπτο δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο με το 0-0 να σφραγίζει τις προσπάθεις των ποδοσφαιριστών. Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Ασπίδα προηγήθηκε με κοντινό πλασέ του Μωυσίδη αλλά ο Πετεινός ισοφάρισε πέντε λεπτά μετά με τον Εφέντη και ενώ προηγουμένως σουτ του Κουτρα αποκρούστηκε από το οριζόντιο.

Στο 65′ η Ασπίδα πήρε ξανά το προβάδισμα με κεφαλιά του Νικολούδη από εκτέλεση κόρνερ αλλά δέκα λεπτά μετα ισοφάρισε με σουτ ο Ρεβης. Δυο λεπτά μετά την ισοφάριση ο Εφέντης διαμόρφωσε το τελικό 2-3 ανατρέποντας την κατάσταση και ενώ στο 80′ σουτ του Τουραντζίδη βρήκε την ρίζα της καθετης δοκου, χωρίς τελικά να στοιχίσει στην ομάδα του Άρη Πετεινού.

Διαιτητής του αγωνα ήταν ο Γιώργος Δρακίδης με βοηθούς τους Φεράτογλου και Κοτινούδη, Την επόμενη αγωνιστική ο πρωτοπόρος Άρης Πετεινού φιλοξενεί τον Παύλο Μελά Κουτσού ενώ η Ασπίδα αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Απόλλωνα Διομήδειας.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Σανικιώτης, Μαλαδένης Μ (77′ Ευθυμιάδης), Γατσέλος, Νικολούδης, Χιώτης, Νταμπανλής (77′ Σαββογλου), Ζώτος Χ (57′ Μαλαδένης Ε), Κωτίδης (57′ Τσολακίδης), Κυριαζίδης, Ζώτος Β, Μωυσίδης (60′ Αποστολίδης)
ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ: Γιουνουζογλου, Κουτρας Ν (77′ Κώτσης), Ρέβης, Θεοδωρίδης, Σαρηγιαννίδης, Παυλίδης, Τυριάκης (75′ Καραμπατζάκης), Εφέντη, Πουτακίδης, Δασκαλάκης (88′ Κούτρας Χ), Χρυσικόπουλος (46′ Τουρατζίδης)