Ξέσπασμα Καραγεωργίου στην ΕΡΑ Σπορ: «Ντροπή για το ελληνικό ποδόσφαιρο ο τρόπος που έριξαν την Ξάνθη»

«Αυτό που έγινε με την Ξάνθη δεν ειναι ντροπή για την Ξάνθη, αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έπρεπε να υπάρχει αντίδραση συνολικά από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ημασταν ομάδα για πλέι οφ και παίξαμε μπαραζ με 17χρονους. Αυτό ειναι ντροπή!».

Αυτα τα λόγια επανέλαβε το βράδυ του Σαββάτου ο Νίκος Καραγεωργίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΑ Σπορ, στην εκπομπή του Χρήστου Κοντού.

Ο μέχρι πριν δυο μήνες προπονητής του ΑΟΞ πρόθεσε: «Εριξαν μια ομάδα με ιστορία 30 χρόνων στην Α’ Εθνική. Είναι πρωτοφανές για την ίδια υπόθεση άλλη ομάδα να παίρνει πίσω τους βαθμούς και άλλη όχι, δεν εξετάζω ποιος έφταιξε, αν και γιατί, αλλά βλέπω την ουσία, το αποτέλεσμα και ξέρω ότι αυτό που έγινε δεν τιμά το ποδόσφαιρο».

Φυσικά ο Νίκος Καραγεωργίου ρωτήθηκε για όλα τα τρέχοντα θέματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για την Εθνική Ομάδα είπε: «Πιστεύω ακόμα ο προπονητής ψάχνεται. Υπάρχουν πολλές επιλογές, προσπαθεί να ακολουθήσει το ολλανδικό στυλ. Θεωρώ πως ο Μανωλας και ο Σωκράτης είναι από τους καλύτερους παίχτες. Για τον Σιόβα δεν ξέρω αν τιμωρήθηκε σωστά γιατί δεν το παρακολούθησα. Αν είπε πως θεωρεί ότι ο Μανωλας είναι καλός παίχτης και ο Σβάρνας θα βοηθηθεί περισσότερο δίπλα του πάρα δίπλα μου, για εμένα δεν θα υπήρχε υπήρχε θέμα. Αν υπέδειξε ότι ο Μανωλας πρεπει να γυρίσει πίσω, αυτό πρέπει να τιμωρηθεί. Έχει σημασία πως το είπε».

Ερωτηθείς για τον Ολυμπιακό ανέφερε: «Πιστεύω ο Ολυμπίακος έχει χτίσει ένα σπουδαίο ροστερ και στην Ευρώπη μπορεί να βγει από δεύτερος μέχρι τεταρτος. Σίγουρα η Σιτυ κάνει την διαφορά αλλά οι άλλες τρεις είναι κοντά. Έχω παρακολουθήσει την Μαρσεϊγ, είναι σφικτη ομάδα, δεν πετυχαίνει εύκολα γκολ αλλά δεν δέχεται και εύκολα γκολ. Έχει τις δυνατότητες ο Ολυμπιακός και η δεύτερη θέση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρια».

Για τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Ο ΠΑΟΚ θεωρώ πως θα έχει πολλά σκαμπανεβάσματα κατά την διάρκεια της σεζόν. Περιμένω το καλύτερο και το χειρότερο από την ομάδα του ΠΑΟΚ. Έχουν αλλάξει κάποιοι παίχτες. Πιστευω ότι θα δουμε διαφορετικά προσωπα παιχνίδι με παιχνίδι».

Για την ΑΕΚ σχολίασε: «Μου άρεσε πολύ η επιθετική της λειτουργία. Μου έκανε εντύπωση με την Βολσμπουργκ που στην αρχή έπαιξε ο Λιβάι Γκαρσία, ο Ολιβέιρα και στην συνέχεια μπήκε ο Ανσαριφαρντ, Λιβαγια και Μάχαιρας. Έπαιξαν καταπληκτικά όλοι. Πρέπει να φτιάξει λίγο την άμυνα που έχει προβλήματα και μπορεί να έχει μια καλή σεζόν».

Για τον Παναθηναϊκό είπε ότι συνεχώς χτίζει κάποια πράγματα και μετά τα γκρεμίζει από την αρχή, σχολιάζοντας ότι το μεγάλο του πρόβλημα είναι ότι ανακατεύονται πολλοί με την ομάδα. Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει για τους προπονητές ότι δεν υπάρχει μια σχολή δυνατή στην Ελλάδα να τους εκφράζει.