Γ’ Εθνική: Σέντρα στο πρωτάθλημα με δυο θρακιώτικα ντέρμπι και τον Ηρακλή στην Θράκη (16:00, LIVE ThrakiSportS)

Ξεκινά το απόγευμα ο φετινός μαραθώνιος της Γ’ Εθνικής με την Θράκη να εκπροσωπείται στον 1ο Ομιλο για πρώτη φορά με επτά ομάδες (τρεις από την Ξάνθη, δύο από την Ροδόπη και δύο από τον Εβρο).

Το χαρακτηριστικό του φετινού πρωταθλήματος είναι ότι μετέχει στον όμιλο των Θρακιωτών ενα βαρύ ιστορικό όνομα, ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, μετά την συγχώνευση με τον συνωνόματό του των Αμπελοκήπων. Μάλιστα σε αυτήν την πρώτη αγωνιστική ο Ηρακλής φιλοξενείται στο γήπεδο του ΑΟΞ από τον Ορφέα του Μπάμπη Χατζημεστή.

Στο πρόγραμμα της πρεμιέρας ξεχωρίζουν και δυο θρακιώτικα ντέρμπι. Στο γειτονικό γήπεδο της Φελώνης η Αναγέννηση Θαλασσιάς θα αντιμετωπίσει την Ελπίδα Σαπών, που επιστρέφει στη Γ’ Εθνική μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Στις Σάπες, που θα χρησιμοποιηθούν εκτάκτως ως έδρα για το Νέο Σιδηροχώρι, η Δόξα που αναδείχθηκε πέρυσι πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Θράκης θα φιλοξενήσει την πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Εβρου ΑΕ Διδυμοτείχου.

Το τέταρτο παιχνίδι που φιλοξενείται για την πρεμιέρα στην Θράκη είναι αυτό του Φώτης Κοσμάς ανάμεσα στην φιλόδοξη φέτος Αλεξανδρούπολη και τον Πανδραμαϊκό. Τέλος, ο Αρης Αβατου που πέρυσι είχε την καλύτερη παρουσία από θρακιώτικες ομάδες στο πρωτάθλημα ξεκινά το φετινό μαραθώνιο με εκτός έδρας δοκιμασία στο Παραλίμνιο των Σερρών κόντρα στον τοπικό Απόλλωνα.

Αξίζει να τονίσουμε ότι βάσει της προκήρυξης ο πρώτος θα παλιξει μπαράζ ανόδου για την Football League με τους πρωταθλητές των άλλων εννιά ομίλων για 4 θέσεις ενώ θα υποβιβαστούν από τον 1ο Ομιλο έξι ομάδες, δηλαδή όσες καταλάβουν από την 11η ως και την 16η θέση. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεδομένα και τη νέα σεζόν, από την στιγμή που θα ανέβουν ολοι οι πρωταθλητές ΕΠΣ, θα μετέχουν τουλάχιστον τέσσερις θρακιώτικες ομάδες.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας (ολοι οι αγωνες ξεκινουν στις 16:00 και μεταδίδονται απευθείας από το ThrakiSportS):

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 1ος ΟΜΙΛΟΣ – 1η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
(ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10, ΩΡΑ 16:00, LIVE THRAKISPORTS)
Ορφέας Ξάνθης – Ηρακλής Αμπελοκήπων
Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου – ΑΕ Διδυμοτείχου
Αναγέννηση Θαλασσιάς – Ελπίδα Σαπών
Αλεξανδρούπολη FC – Πανδραμαϊκός
Απόλλων Παραλιμνίου – Άρης Αβάτου
Νέστος Χρυσούπολης – Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου
Αετός Οφρυνίου – ΑΕ Ευόσμου
ΑΕ Αμπελοκήπων – Εθνικός Σόχου