Γ’ Εθνική: Μεγάλη νίκη του Ορφέα Ξάνθης στην πρεμιέρα απέναντι στον Ηρακλή!

Με το δεξί και μάλιστα με πολύ σημαντική νίκη ξεκίνησε ο Ορφέας Ξάνθης τις υποχρεώσεις του για τη σεζόν 2020-2021, επικρατώντας του Ηρακλή, στο γήπεδο του ΑΟΞ.

Η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή κατάφερε να σκοράρει ένα γκολ σε ένα καθοριστικής σημασίας σημείο του παιχνιδιού, ακριβώς πριν από τη λήξη του πρώτου μέρους της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Βουλγαρίδης που είχε μπει στο παιχνίδι ως αλλαγή λίγο νωρίτερα, κατάφερε να σκοράρει σε τατετετ μετά από ασιστ του Νίκου Μελισσόπουλο και να ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για οφσάιντ αλλά η απόφαση του διαιτητή Στρατούδη από τον Εβρο δεν άλλαξε και μάλλον ήταν ορθή με αποτέλεσμα να πάει ο Ορφέας προηγούμενος στα αποδυτήρια.

Ένα προβάδισμα που η Ξανθιώτικη ομάδα διατήρησε και στο υπόλοιπο της αναμέτρησης κι έτσι πανηγύρισε ένα το πρώτο και πολύ σημαντικό τρίποντο της σεζόν, απέναντι στον Ηρακλή. Στο πρώτο ημίχρονο ο Ορφέας είχε επιλέξει να τρέξει αρκετά την αμοντάριστη ακόμα ομάδα του Ηρακλή, να κρατήσει σχετικά εύκολα το μηδέν στην αμυνα με εξαίρεση δύο φάσεις που προήλθαν από δικά του αμυντικά λάθη, να βγει με αξιώσεις μπροστά με αντεπιθέσεις και την κατάλληλη στιγμή να σκοράρει.

Τις σημαντικότερες ευκαιρίες για τον Ορφέα έχασαν στο πρώτο ημίχρονο ο Μαυρόπουλος με σουτ πριν το δεκάλεπτο, ο Νίκος Μελισσόπουλος στο 20λεπτο και ο Αλέξης Μελισσόπουλος στο ημίωρο με σουτ που πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Για τον Ηρακλή χάθηκε μοναδική ευκαιρία με τον Μετάι στο 33′ που δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή προ κενής εστίας, ενώ ο Κατρανίτσας έκοψε τον Μπάμπουρη στο 15λεπτο της αναμέτρησης και ο Παπαδόπουλος έπιασε ένα σουτ άουτ λίγο πριν το ημίχρονο.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο έγινε ιδιαίτερα σκληρό, με τους παίκτες των φιλοξενούμενων να έχουν περισσότερη κατοχή αλλά να μην μπορούν εύκολα να απειλήσουν την εστία των κιτρίνων με εξαίρεση μια προσπάθεια του Φυτανίδη στο 90′. Διαιτητής του αγώνα ο Εβρίτης Στρατούδης με βοηθούς τους Τερζόπουλο και Κυριαζή. Ακύρωσαν μάλλον ορθά ένα γκολ του Ηρακλή στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαμ για ένα πέναλτι που αρχικά υπέδειξε ο διαιτητής αλλά στην συνέχεια άλλαξε την απόφασή του. Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο αγώνας καθυστέρησε να ξεκινήσει 10 λεπτά στο β’ ημίχρονο λόγω της εισβολής ενός… σκύλου.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ (Χατζημεστής): Μπαμπούρης, Τζαμπάζ Χακί, Κατρανίτσας, Χασάνογλου Φεϊζή, Κριεζής (46′ Κιομουρτζής), Μαυρόπουλος, Μελισσόπουλος Αλέξης, Σουκρήογλου Σουκρή, Μελισσόπουλος Νικος (76′ Χιντ Ιμέρ), Τορομανίδης (88′ Παπαδόπουλος), Πασχαλάκης (35′ Βουλγαρίδης).
ΗΡΑΚΛΗΣ (Ακριτόπουλος): Αθανασίου, Μαντίκας, Παναγιωτίδης, Κανακούδης (80′ Φουρκιώτης), Μετάι (60′ Καθάριος), Μαγκούτης (80′ Χατζής), Τσίτας, Πουρτουλίδης, Παπαδόπουλος (53′ Πιπερτζής), Παπαϊωάννου (80′ Ιορδανίδης), Φυτανίδης.