Γ’ Εθνική: Κορυφή η ΑΕΔ με τριάρα επί του Νέου Σιδηροχωρίου στην Ροδόπη

Με σχετικά εύκολη επικράτηση η ΑΕ Διδυμοτείχου στην επιστροφή της στην Γ’ Εθνική “άλωσε” την έδρα της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου (που λόγω έργων ήταν το γήπεδο των Σαπών) και ξεκίνησε με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Το σκορ άνοιξε στο 18′ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι ο Γιαννόπουλος, το 2-0 έκανε στο 74′ ο Παπουδής και ο Γιαννόπουλος με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο 79′ τριπλασίασε τα τέρματα της ομάδας, τελειώνοντας και τις ελπίδες της Δόξας για οποιαδήποτε ανατροπή. H ομάδα του Σπύρου Κουτσογιάννη προδόθηκε από τις αμυντικές αδυναμίες ενώ ήταν εμφανείς οι απουσίες των Σιδηρόπουλου, Κυπιρτόγλου. Αντίθετα οι pρωταθλητές Έβρου έδειξαν με το «καλημέρα» πως θα παραδώσουν πολύ ακριβά το τομάρι τους.

Η ομάδα του Νέου Σδηροχωρίου μπήκε μουδιασμένα στον αγωνιστικό χώρο, ίσως επηρεασμένη από το γεγονός πως αγωνιζόταν μακριά από την έδρα της και οι ποδοσφαιριστές της Δόξας έψαχναν τα πατήματα τους. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η ομάδα του Διδυμοτείχου που απείλησε στο 12′ με τον Γιαννόπουλο και στο 19′ κατάφερε να προηγηθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του ίδιου. Η ΑΕΔ με την ψυχολογία υπέρ της απείλησε εκ νέου χάνοντας ευκαιρίες με τον Σαραντίδη αλλά η Δόξα έβγαλε αντίδραση και στο 34′ έφτασε κοντά στην ισοφάριση αλλά η μπάλα μετά από σουτ του Κρουσώνη κατέληξε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Δουλούδη.

Το παιχνίδι απέκτησε ρυθμό με την ΑΕΔ να απειλεί εκ νέου με το σουτ του Σαραντίδη να περνάει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Τσομπανόπουλο, ενώ ίδια ακριβώς κατάληξη είχε η κεφαλιά του Βάσκου λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο μέρος η Δόξα απείλησε με την κεφαλιά του Κεφαλούκου στο 61′ αλλά η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Δουλούδη. Η Δόξα ανέβηκε, πίεσε και άφησε χώρους με αποτέλεσμα η ΑΕΔ να το εκμεταλλευτεί και τελικά να διευρύνει τον δείκτη του σκορ στο 74′ με τον Παπούδη, ο οποίος με δυνατό σουτ έκανε το 2-0. Πριν ακόμα συνειδητοποιήσουν οι παίχτες της Δόξας το τι έγινε ο Γιαννόπουλος πήρε το ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Τσομπανόπουλου στο σουτ του Παπούδη διαμορφώνοντας το τελικό 3-0. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Γιαπουτζής με βοηθούς τους Κηλικιώτη και Σαββόγλου της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Τρούπκος, Καρασιούνας (46′ Κονόμι), Παπαδόπουλος, Αστρεινίδης, Κωσταρέλης (67′ Αθανασιάδης), Κεφαλούκος, Νάνος (75′ Κρικέλας), Βάσκος, Κρασώνης, Σιχλοιμίρης (67′ Δραγανίδης).
ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Μαυράκης): Δουλούδης, Καραγιάννης (72′ Αλεξακίδης), Παντελίδης (85′ Καρασμανάκης), Θάνος, Γκιντίδης, Κούπας (78′ Ιντζές), Γκασίδης, Βαρσαμίδης, Παπούδης, Σαραντίδης, Γιαννόπουλος (85′ Τοροσιάν).