Ο προπονητής του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης σχολιάζει για το ThrakiSportS την πορεία Τσιτσιπά στο Ρολάν Γκαρός

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Ρολάν Γκαρός, όπου μετά από έναν συγκλονιστικό ημιτελικό υπέκυψε στην ανωτερότητα του Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο προπονητής του Πανθρακικού Ομίλου Αντισφαίρισης Κομοτηνής Χρήστος Σαμαράς με χαρά δέχτηκε να σχολιάσει για το ThrakiSportS την πορεία του Έλληνα τενίστα και να μιλήσει για τις προοπτικές του για το μέλλον.

«Τίποτα δεν αμαυρώνει την εκπληκτική πορεία του Στέφανου στο φετινό γαλλικό τουρνουά, απλά επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά ότι ο Στέφανος και οι συνομήλικοί του πρωτοκλασσάτοι στο παγκόσμιο τενιστικό στερέωμα ζουν υπό την σκιά των τριών «ιερών τεράτων» του αθλήματος. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ραφαέλ Ναδάλ και ο Ρότζερ Φέντερερ αποδεικνύουν σε κάθε ευκαιρία πως κατέκτησαν επάξια την κορυφή του παγκόσμιου τένος και πς οι άθλοι τους έχουν γραφτεί με ανεξίτηλα γράμματα στην ιστορία του», λέει ο Χρήστος Σαμαράς.

Ειδικά για την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή, ο προπονητής του ΠΟΑΚ αναφλερει: «Ο Στέφανος πάλεψε με όλες του τις δυνάμεις απέναντι στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης. Σαν προπονητής θέλω να πω πως δεν υπάρχουν λάθη στον τρόπο που επιλέγει να παίξει ο κάθε αθλητής σε κάυε αγώνα του, Αυτό εξαρτάται από τις ικανότητές του, την ιδιοσυγκρασία του, την εμπειρία του σε ανάλογα πρωταθλήματα. Ο εκρηκτικός τρόπος παιχνιδιού του Στέφανου, ενώ στο συγκεκριμένο παιχνίδι φάνταζε “μειονέκτημα”, τον έχει οδηγήσει στην καλύτερη δεκάδα των τενιστών του κόσμου. Απλά παιχνίδι με παιχνίδι, χρόνο με τον χρόνο, θα αποκτήσει και την εμπειρία του αντιπάλου του σε αντίστοιχα τουρνουά, κάτι που στον ημιτελικό αποδείχθηκε ένα από τα καθοριστικά πλεονεκτήματα της επικράτησης του Νόλε στο παιχνίδι».

Ο Χρήστος Σαμαράς αναλύει: «Ο Στέφανος ξεκίνησε με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ορμή που επιδεικνύει σε κάθε αγώνα. Είμαι σίγουρος όμως πως μέσα του βάραινε το δέος του μεγαλείου του αντιπάλου του. Ό,τι λοιπόν δεν του έβγαινε στα χτυπήματα, πιστεύω ότι είχε την αιτία του στην εγκεφαλική διεργασία “συγκρατημένης” τόλμης. Η αλλαγή του σκηνικού στο αποτέλεσμα, μετά την αποφυγή του πρώτου ματς πόντι στο 3ο σετ, απελευθέρωσε τον Έλληνα πρωταθλητή από το βάρος του άγχους. Κατάλαβε πως δεν έχει τίποτα άλλο να χάσει και έπαιξε χωρίς εσωτερικά βάρη. Ωστόσο στο 5ο και τελευταίο σετ προδώθηκε από την κούραση, η οποία δεν ήταν μόνο σωματική αλλά περισσότερο ψυχική και πνευματική».

Ο Χρήστος Σαμαράς καταλήγει στο σχόλιο του στο ThrakiSportS: «Παρά τον αποκλεισμό του από τον τελικό της διοργάνωσης, ένα είναι σίγουρο. Ο Στέφανος ήρθε στο παγκόσμιο τενιστικό στερέωμα για να μείνει. Οχι απλά ως διεκδικητής αλλά ως το επόμενο Νο1 της κατάταξης στο ATP. Δείχνει ότι διαθέτει τα προσόντα. Του το εύχομαι προσωπικά, όπως πιστεύω του το εύχεται όλος ο Ελληνισμός! Το αξίζει!».