Δηλώσεις Ηλιάδη για το τέλος Μαλεζά και την απομάκρυνση Βιεϊρίνια

Δηλώσεις στο αθλητικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονικής «Metropolis» παραχώρησε ο Στέλιος Ηλιάδης.

Ο 34χρονος άλλωτε άσος του ΠΑΟΚ και Ηρακλή, που παλαιότερα φόρεσε για τρεις ποδοσφαιρικές σεζόν (Ιανουάριος 2015-Φεβρουάριος 2017) την φανέλα του Πανθρακικού υποστήριξε πως ο Πορτογάλος Αντρέ Βιεϊρίνια θα έπρεπε να μείνει στον «Δικέφαλο του Βορρά» με κάθε κόστος, ενώ παράλληλα μίλησε και για τον παλαίμαχο πλέον ποδσφαιριστή των Θεσσαλονικειών, που πέρυσι ουσιαστικά έκλεισε την καριέρα του στην Ξάνθη, Στέλιο Μαλεζά.

Αρχικά, σε ερώτηση σχετικά με την δυσκολία της αποχώρησης από ομάδες πρώτης γραμμής, ανέφερε: «Έχει τη δυσκολία του, είναι και θέμα επιλογών. Αργά η γρήγορα όλοι οι ποδοσφαιριστές το περνάμε αυτό. Μετά είναι το πώς θα το διαχειριστείς στο μυαλό σου. Το θέμα είναι να κάνεις τη μετάβαση πιο ομαλά. Στην ουσία άσχετα που έπαιξα στις μικρές κατηγορίες, είπα μέχρι εδώ. Η κατάσταση δεν είναι καλή για έναν αθλητή που έχει αγωνιστεί σε κορυφαίες ομάδες».

Στη συνέχεια, σχετικά για το αν ήταν δύσκολα για τον ίδιο μετά την αποχώρηση του από τον ΠΑΟΚ είπε: «Έτσι είναι. Όταν είσαι στο επίκεντρο έχεις ψυχολογία, έχεις τα πάντα. Κάθε χαρακτήρας είναι διαφορετικός, εξαρτάται από πολλούς παράγοντες».

Έπειτα, αναφορικά με την φιλία με τον Στέλιο Μαλεζά τόνισε: «Με τον Στέλιο μιλάμε συχνά είναι πολύ κάλος μου φίλος. Του είχα πει όσο είσαι ψηλά να παίζεις μέχρι να μην μπορείς άλλο. Είναι ένας ποδοσφαιριστής – για μένα ακόμα είναι – που μπορούσε ακόμα να παίξει εύκολα αλλά για τους δικούς του λόγους σταμάτησε και αποφάσισε να ασχοληθεί με κάτι άλλο στη ζωή του. Έχει διαύγεια και αυτό χρειάζεται σε έναν προπονητή».

Τέλος, όσον αφορά για το τι θα έλεγε στον Αντελίνο Βιεϊρίνια απάντησε χαρακτηριστικά: «Εμένα σαν Στέλιο και πρώην ποδοσφαιριστή και φίλαθλο του ΠΑΟΚ αυτό που έγινε δεν μου άρεσε. Ο Βιεϊρίνια είναι σύμβολο για τον ΠΑΟΚ. Γύρισε στην ομάδα όταν ήταν στο απόγειο της καριέρας του. Δεν το κάνουν πολλοί αυτό, έδειξε ότι αγαπά τον ΠΑΟΚ. Έπρεπε με κάθε κόστος να παραμείνει στην ομάδα. Αγωνίζονταν στην Βόλφσμπουργκ και ήταν πρωταθλητής Ευρώπης με την Πορτογαλία. Όσο καλή και να ήταν η διοικητική κατάσταση στον ΠΑΟΚ δεν ήταν σίγουρο ότι θα έπαιρνε το πρωτάθλημα. Μαζί με την διοίκηση όλοι το κατάφεραν. Επειδή ο Αντρέ ξέρει το σώμα του, θεωρώ ότι μπορούσε εύκολα να ηγηθεί της ομάδας, φέτος θα είχε κάνει κανονική προετοιμασία. Για να φύγει κάτι πολύ κακό και άσχημο έγινε. Θα ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γι αυτόν. Τον ήθελα 100% στην ομάδα, άλλοι είναι οι αρμόδιοι που αποφασίζουν».