Γ’ Εθνική: «Βόμβα» με Φυτανίδη ο Ηρακλής πριν το ματς με τον Ορφέα στην Ξάνθη

Την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής με τον Ηρακλή να κάνει πρεμιέρα στην Ξάνθη κόντρα στον Ορφέα έχοντας στις τάξεις του τον Σωκράτη Φυτανίδη που αποκτήθηκε από τους Θεσσαλονικείς.

Ο έμπειρος αμυντικός αν και με αποχή αναμένεται να δώσει το παρών στο παιχνίδι της πρεμιέρας του Πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Ορφέα Ξάνθης.

Ο 36χρονος κεντρικός αμυντικός (γεννημένος 25/5/1984) ξεκίνησε την καριέρα του πολύ μικρός από τον ΠΑΟ Κουφαλίων και στα 18 του μεταπήδησε στον Απόλλωνα Καλαμαριάς όπου καθιερώθηκε σχεδόν αμέσως και σε μια πενταετία “έγραψε” 121 συμμετοχές (2 γκολ). Με τη φανέλα των Ποντίων, μάλιστα, κέρδισε την άνοδο στην Α’ Εθνική (2004), χρίστηκε σε νεαρή ηλικία αρχηγός και η σταθερότητα της απόδοσής του μαγνήτισε το ενδιαφέρον αρκετών ομάδων. Στη θέση του ήταν τότε το “next big thing” του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Το 2007 για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (81 συμμ., 1γκολ) βρέθηκε στον Αστερα Τρίπολης και το καλοκαίρι του 2011 μεταγράφηκε στον, ανερχόμενο εκείνη την εποχή, Ατρόμητο όπου στα έξι χρόνια της παρουσίας του είχε 181 συμμετοχές και 9 γκολ) και πήρε και εκεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Στο πλούσιο βιογραφικό του πρόσθεσε ένα σύντομο πέρασμα από τη Ρουμανία (2018, Gaz Metan) και μια μεστή παρουσία φέτος, για έξι μήνες, στην Κύπρο με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου (12 συμμετοχές, 2 γκολ) ενώ φέτος αγωνίστηκε στον Λεβαδειακό.

Πέρα του Φυτανίδη, ο Ηρακλής προχώρησε σε μία ακόμα μεταγραφή, αποκτώντας τον 16χρονο αμυντικό, Στάθη Θεοδωρίδη, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν στους Κανονιέρηδες, ομάδα Α΄ κατηγορίας της ΕΠΣΜ. Όσον αφορά την περίπτωση του Αντώνη Καπνίδη, ο πρωην επιθετικός Αρη, Καβάλας, Εργοτελη, Δόξα Δράμας φαντάζει η πιο ιδανική επιθετική λύση για τους «κυανολεύκους» και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα γίνει κι αυτός παίκτης του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής σε φιλικό επικράτησε 5-2 της Αναγεννησης Πλαγιάς Κιλκιςκαι μετά την λήξη του αγώνα, ο τεχνικός του Γηραιού, Γιώργος Ακριτόπουλος δήλωσε: «Κατά διαστήματα ήμασταν πάρα πολύ καλοί στον αγώνα και θέλω μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται να δουλέψουμε τον σχηματισμό και να παρουσιαστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος σε ένα δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ορφέα Ξάνθης».