Άρθρο – παρέμβαση του Στέφανου Λεμονίδη για την «ανανέωση» σε Εθνικό και ΑΟΟ με… σαραντάρηδες

Όπως είναι γνωστό ο Στέφανος Λεμονίδης κατάγεται από την Θράκη και πιο συγκεκριμένα από την Κομοτηνή και ο ίδιος αποτελεί ένας από τους καλύτερους γνώστες της βολεϊκής πραγματικότητας στην Ελλάδα.

Ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας “Φως” σε blog του στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας αναφέρθηκε για την κατάντια του Έβρίτικου βόλεϊ με ιδιαίτερη μνεία στην νέα προσπάθεια του Εθνικού Αλεξανδρούπολης.

Πιο συγκεκριμένα ο έμπειρος δημοσιογράφος ανέφερε:

“*Όταν ο Εθνικός έπεφτε από τη μεγάλη κατηγορία πιστέψαμε ότι θα χτίσουν μια νέα ομάδα με βάση τους εφήβους, αλλά στις συνθέσεις του πρόσφατου φιλικού με την Ορεστιάδα είδαμε παίκτες και στις δυο ομάδες, γύρω στα 40, όπως οι Αρχοντούδης, Χουσίδης, Διαμαντίδης.

* Την ίδια συνταγή ακολούθησε και η Ορεστιάδα μετά τον υποβιβασμό της και είναι δυστυχώς πλέον στην αφάνεια. Μόνο αν παίξουν με δικούς τους νέους παίκτες έχει μέλλον το βόλεϊ στον Έβρο, αλλά όπως φαίνεται προσπαθούν να κάνουν ομάδες με φθαρμένα υλικά, χωρίς να έχουν όραμα και στόχους. Και ο Εθνικός έχει παίκτες όπως οι Ραπτόπουλος, Τοκαμάνης, Σουσουρίδης που μπορούν να προωθηθούν, αντί των 30άαρηδων και των σαραντάρηδων.

*Κρίμα να μη προωθούνται τα νέα παιδιά στην πατρίδα του βόλεϊ όταν ο Γκιούρδας και ο Σαμαράς έπαιζαν στην Εθνική σε ηλικία 16 ετών. Και δεν μιλάμε για Εθνική, αλλά για το πρωτάθλημα της Α2 ανδρών, όπου έπρεπε να παίζει ο Εθνικός με παίκτες κάτω των 20 χρόνων. Είναι αναχρονισμός να λέμε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμοι.”