Αποκαλύψεις Χάμλιν: «Στην Ξάνθη πήγαν ήδη Αυστραλοί, τώρα η σειρά της Σίντνεϊ Ολίμπικ να φέρει παίκτες»

Συνέντευξη στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας The Greek Herald παραχώρησε ο Ντέιμον Χάνλιν, στενός συνεργάτης του Μπιλ Πάπας και γενικός διευθυντής της Σίντνεϊ Ολίμπικ.

Οπως είναι γνωστό, το πρόσωπο αυτό προ μηνός παρουσιάστηκε από αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ως μέλος του νέου ΔΣ της ΠΑΕ Ξάνθη (κάτι που μέχρι στιγμής επίσημα δεν έχει συμβεί). Στη συνέντευξή του, ο Χάνλιν παρουσιάζεται ως πυλώντας της Σίντνεϊ Ολίμπικ και πλέον το πρόσωπο της ανάπτυξης στην ομάδα της Ξάνθης.

«Ο Ντέιμον Χάνλιν ηγήθηκε της ανάπτυξης της Σίντνεϊ Ολίμπικ για πολλά χρόνια. Αποτελεί ένα ισχυρό μέλος της διοίκησης αλλά κυρίως ένας οπαδός της ομάδας. Ξεκίνησε να κλωτσάει μπάλα απότην ηλικία των πέντε, έπαιξε ο ίδιος ποδόφαιρο για την Παραμάτα Σίτι για δυο σεζόν πριν μετακινηθεί στην Σίντνεϊ Ολίμπικ. Τώρα ηγείται ενός νέου ρόστερ στην Ελλάδα κατά τον σχηματισμό της Ξάνθης, έχοντας στόχο να φέρει την ομάδα πίσω στην ελληνική Super League επιτυγχάνοντας στον εγχώριο ανταγωνισμό αλλά και αναδειξνύοντας ορισμένους από τους πιο ταλαντούχους νέους της Ελλάδας», αναφέρει η εφημερίδα.

Στην συνέντευξή του ο Χάνλιν εκφράζει την αισιοδοξία του για την πορεία της Σίντνεϊ Ολίμπικ και προσθέτει ότι η Ξάνθη ενισχύει τις προοπτικές του συλλόγου καθώς «με τον Μπιλ Πάπας και το τεχνικό επιτελείο θα είναι μια γέφυρα που θα συνδέει την Σιντνεϊ Ολίμπικ με την Ευρώπη». Τι σημαίνει αυτή η γέφυρα για τις δυο ομάδες; «Η φέφυρα θα καταστήσει πιο εύκολα για υπερπόντιους παίκτες να έρθουν στην Αυστραλία και να βοηθήσουν την Σίντνεϊ Ολίμπικ και το Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο γενικότερα, το οποίο σε γενικές γραμμές ταλανίζεται από πολλά προβλήματα. Τρεις Αυστραλοί παίκτες έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ξάνθη και άλλοι έρχονται, και τώρα είναι η σειρά της Σίντνεϊ Ολίμπικ να φέρει στην ομάδα κάποιους παραγωγικούς παίκτες», απαντά ο Χάνλιν.

Στις ανησυχίες των οπαδών της Σίντνεϊ Ολίμπικ, ο Ντέιμον Χάνλιν απαντά: «Η Σίντνεϊ Ολίμπικ θα γίνει πιο ισχυρή και ανταγωνιστική και φυσικά, όταν η Δεύτερη Κατηγορία τελικά δημιουργηθεί, τότε όλοι θα αντιληφθούν τις αξίες αυτής της ομάδας. Το μεγάλο πρόβλημα είναι μόνο η αναμονή για να γεννηθούν αυτά τα αποτελέσματα».

Όσο για τις σκέψεις του για την Ξάνθη, ο Ντέιμον Χάνλιν δηλώνει ότι συμφωνεί απολύτως με όσα έχει πει ο Μπιλ Πάπας και απλά τονίζει τα λόγια του: «Στόχος μας δεν είναι να κερδίσουμε έναν τίτλο ή να ξοδέψπυμε μερικά εκατομμύρια αλλά να επενδύσουμε ώστε η ομάδα να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα σε όλους τους τομείς. Στην προπόνηση, στον αγωνιστικό χώρο, στην ανάδειξη των ταλέντων της Θράκης, καθιστώντας την ομάδα την πρώτη επιλογή όλων των ταλέντων της ευρύτερης περιοχής σε συνεργασία με τις Ακαδημίες μακροπρόθεσμα. Και φυσικά προσδοκώ ο κόσμος να έρθει στο γήπεδο και να υποστηρίξει μια ισχυρή ομάδα, που θα ενισχύσει όχι μόνο την Ξάνθη αλλά το σύνολο της Ελλάδας και το εξωτερικό».