Στον Ολυμπιακό η πρώτη υπερήφανη πώληση παίκτη του ΑΟΞ επί ιδιοκτησίας Μπιλ Πάπας

Μεγάλη μεταγραφή από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό πήρε ο 16χρονος Μιχάλης Πατήρας, παίκτης της Κ17 της ομάδας του ΑΟΞ, ο οποίος μάλιστα όχι απλά ξεκίνησε την σεζόν με τους Θρακιώτες αλλά στο ματς της περασμένης Κυριακής στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ήταν εκείνος που πέτυχε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ η Ξάνθη απέναντι στον Άρη (από τον οποίο τελικά ηττήθηκε με σκορ 2-1).

Η μεταγραφή πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, τελευταία ημέρα των μεταγραφών. Αποτελεί την πρώτη κίνηση πώλησης ποδοσφαιριστή που ανήκει στην ομάδα της Ξάνθης επί εποχής Μπιλ Πάπας και αναμφισβήτητα το γεγονός ότι έγινε προς τον… Ολυμπιακό, την ομάδα δηλαδή που κατήγγειλε την ΠΑΕ Ξάνθη γα πολυιδιοκτησια με αποτέλεσμα τον υποβιβασμό της, έχει και αυτή την σημειολογία της.

Η είδηση έγινε πρώτα γνωστή από καβαλιώτικα μέσα ενημέρωσης, καθώς έλκει την καταγωγή του από την Θάσο ο γεννημένος το 2004 Μιχάλης Πατήρας. Αγωνίζεται στον χώρο του κέντρου και προορίζεται για την ομάδα Κ17 του Ολυμπιακού, στην οποία είναι προπονητής ο παλιός άσσος των ερυθρόλευκων Δημήτρης Μαυρογενίδης.

Οι υπογραφές ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Ξάνθη έπεσαν την Δευτέρα, λίγο πριν την λήξη της μεταγραφικής περιόδου. Μάλιστα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η Ξάνθη φρόντισε να κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, κάτι που σημαίνει οτι θα έχει λαμβάνειν χρήματα από τυχόν μεταγραφή του στο μέλλον σε άλλη ομάδα, αν και όταν αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό.