Ο κόσμος απεφάνθη! Ο Ντέμης Νικολαΐδης κορυφαίος Θρακιώτης ποδοσφαιριστής ΟΛΩΝ των εποχών

Μετά από 20 ημέρες ψηφοφορίας, η οποία ξεκίνησε λίγο αφότου ανακοίνωσε ότι κρεμά τα παπούτσια του ο Βασίλης Τοροσίδης, οι αναγνώστες του ThrakiSportS αποφάσισαν – έστω και με μικρές όπως θα διαπιστώσετε διαφορές.

Κορυφαίος Θρακιώτης ποδοσφαιριστής στον ένα αιώνα ελευθερης Θράκης μας, που συμπληρώθηκε το φετεινό επετειακό 2020, είναι ο ΝΤΕΜΗΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ.

Από τις 15 Σεπτεμβρίου ως και το βράδυ της 5ης Οκτωβρίου το ThrakiSportS κάλεσε τους αναγνώστες του να επιλέξουν τον κορυφαίο των κορυφαίων μεταξύ τριών επιλογών: με αλφαβητική σειρά του Αντώνη Αντωνιάδη, του Ντέμη Νικολαΐδη και του Βασίλη Τοροσίδη.

Και οι τρεις έχουν γράψει μεγάλη ιστορία και με τις ομάδες τους και με την Εθνική. Ο «Ψηλός» Αντώνης Αντωνιάδης έχει παίζε σε τελικό Κυπέλλου Πρωταθλητριών έχοντας αναδειχθεί μάλιστα πρώτος σκόρερ εκείνη την σεζόν, ο… «κοντός» Ντέμης Νικολαΐδης μπορεί να μην πήρε πρωτάθλημα με την ΑΕΚ αλλά στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα το 2004, ο δε Βασίλης Τοροσίδης έπαιξε πάνω από 100 φορές με την Εθνική φορώντας το περιβραχιόνιό της και συμμετέχοντας σε δυο Μουντιάλ και δυο Euro, ενώ έχει κατακτήσει πιο πολλούς τίτλους σε σχέση με τους άλλους δύο.

Αντιλαμβανόμαστε ότι η επιλογή ήταν δύσκολη. Χαιρόμαστε για την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή (2.497 άτομα έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία) και αντιλαμβανόμαστε φυσικά ότι ίσως για αρκετό κόσμο να μέτρησαν οπαδικά ή άλλα κριτήρια. Σε κάθε περίπτωση πάντως και οι τρεις αποτελούν την ζωντανή ιστορία του θρακιώτικου ποδοσφαίρου, είναι θρύλοι όχι μόνο για την περιοχή μας αλλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα και ως Θρακιώτες είμαστε υπερήφανοι που είμαστε συμπατριώτες τους.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα:
Ντέμης Νικολαΐδης: 913 ψήφοι (ποσοστό 36.56%)
Αντώνης Αντωνιάδης: 814 ψήφοι (ποσοστό 32,6%)
Βασίλης Τοροσίδης: 770 ψήφοι (ποσοστό 30,84%)