Πέθανε ο θρύλος του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Φουντουκίδης

Μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του αθλητισμού της Αλεξανδρούπολης, ο Βαγγέλης Φουντουκίδης, δεν είναι πλέον ανάμεσά μας. Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι σε ηλικία 90 ετών.

Γεννήθηκε το 1930 και διακρίθηκε στον στίβο, ως αθλητής, ως προπονητής και ως μέλος του Δ.Σ. του «Α.Ο.Α.». Οι επιτυχίες του στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος ήταν σημαντικές. Επί σειρά ετών ήταν πρώτος νικητής στους αγώνες που έλαβε μέρος, τόσο σε εθνικό επίπεδο (Πανθρακικοί, Παμβορειοελλαδικοί, Παμμακεδονικοί, Πανελλήνιοι) όσο και σε διεθνές επίπεδο (Διασυλλογικοί με ομάδες από την Τουρκία – Κωνσταντινούπολη, ως μέλος των εθνικών ομάδων). Υπήρξε μέλος της Εληνικής Εθνικής Ομάδας Στίβου Ανδρών και μέλος της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας Στίβου Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε πρόεδρος
του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης.

Πριν τρία χρόνια, το 2017, ο Βαγγέλης Φουντουκίδης είχε βραβευθεί από την διοίκηση του ΜΓΣ Εθνικός Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον εορτασμό των 90 χρόνων από την ίδρυση του συλλόγου. Συναθλητής του Φώτη Κοσμά, ήταν ο άνθρωπος που πρότεινε να πάρει το όνομά του το Δημοτικό Στάδιο της Αλεξανδρούπολης και είχε εκφωνήσει την σχετική ομιλία κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε το 1998. Η εξόδιος ακολουθία τελείται στις 5.00 το απόγευμα της Τρίτης 6/10 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Παρακάτω, στον πίνακα από σχετική βιβλιογραφική έρευνα του Νικήτα Παπαπαντελή οι σημαντικότερες επιτυχίες του Βαγγέλη Φουντουκιδη την δεκαετία του ’50: