Super League: Τρέχει με… 200 ο Γιώργος Παράσχος! Υπέταξε την ΑΕΛ στην πρεμιέρα του ο Απόλλων

Για την 4η αγωνιστική της Super League, ο Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε στη Ριζούπολη την Λάρισα, στον πρώτο του αγώνα στην Α’ Εθνική ύστερα από την επικράτηση του επί της Ξάνθης στα μπαράζ και την επιστροφή του στα μεγάλα σαλόνια.

Σε έναν συγκλονιστικό κυριολεκτικά αγώνα, με τις δύο ομάδες να αγωνίζονται ιδίως στο δεύτερο ημίχρονο σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν μεγάλες ευκαιρίες απέναντι από τις δύο εστίες. Χαρακτηριστικό είναι πως οι δύο ομάδες σημάδεψαν το δοκάρι τέσσερις φορές (δύο ο Απόλλων και δύο η ΑΕΛ).

Και ενώ όλα έδειχναν πως Απόλλωνας και Λάρισα θα αρκεστούν στον βαθμό της ισοπαλίας, στο 88′ ο Μανούχος υποδεικνύει (με την βοήθεια του VAR) πέναλτι για τους γηπεδούχους για χέρι του πρώην παίκτη της Καβάλας Μαϊδανού σε σουτ του Φατιόν. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε την εκτέλεση του και νικώντας το Ούγγρο Ναγκί χάρισε τους πολύτιμους 3 βαθμούς της νικής στην ομάδα του.

Αυτή η επικράτηση του Απόλλωνα Σμύρνης, σηματοδότησε παράλληλα και την 200ή νίκη του 68χρονου τρεις φορές πρώην τεχνικού της Ξάνθης Γιώργου Παράσχου σε επίπεδο Super League, με τον ίδιο σε δηλώσεις του μετά το παιχνίδι να αναφέρει πως για το αποτέλεσμα αυτό χρειάστηκε και η συμβολή της τύχης.

Με την «Ελαφρά Ταξιαρχεία» αγωνίστηκαν βασικοί σε όλο το 90λεπτο οι δύο πρώην ποδοσφαιριστές και αρχηγοί του ΑΟΞ Χρήστος Λισγάρας και Δήμος Μπαξεβανίδης. Για τους «βυσσινί» αγωνίστηκε επίσης βασικός σε όλοκληρο το 90λεπτο ο Ξανθιώτης μπακ, επίσης πρώην του ΑΟΞ, Μανώλης Μπέρτος.