Europa League: «Επτάψυχη» η ΑΕΚ «λύγισε» στις καθυστερήσεις τη Βόλφσμπουργκ παρά το χαμένο πέναλτι του Μάνταλου

Για την φάση των play off του Europa League, η ΑΕΚ με το γκολ-buzzer beater του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 90+4′ έριξε στο κανάβατσο την Βόλφσμπουργκ και πήρε μία σπουδαία πρόκριση στους ομίλους της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέλεξε να παρατάξει την ομάδα του με το 4-3-3 έχοντας στα άκρα τον Θρακιώτη μεσοεπιθετικό και αρχηγό της Πέτρο Μάνταλο και αφήνοντας στον πάγκο τον Μάρκο Λιβάγια.

Στο πρώτο ημίχρονο, η «Ένωση» άφησε την κατοχή της μπάλας στους Γερμανούς κλείνοντας όμως πολύ καλά τις γράμμες της γράμμες. Η μεγάλη ευκαιρία της ΑΕΚ, ώστε να προηγηθεί στο σκορ, ήρθε στο 20′ όταν ο Πορτογάλος ρέφερι Ντίας υπέδειξε πέναλτι σε ανατροπή του Κρίστισιτς από τον Σλάγκερ. Την ευθύνη της εκτέλεσης του ανέλαβε ο Μάνταλος, με τον Κομοτηναίο διεθνή εξτρέμ να αστοχεί καθώς ο Περβάν απέκρουσε.

Η ΑΕΚ όμως δεν πτοήθηκε και συνέχισε να προσπαθεί, κρατώντας την Βόλφσμπουργκ μακριά από την περιοχή της. Η απόλυτη ψυχρολουσία εν τούτοις ήρθε κυριολεκτικά στο τελευταίο λεπτό των 45′, όταν ο Μπρέκαλο είδε τον Μεχμέντι μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος πλάσαρε με την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα του Τσιντώτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να επιτεθούν και να ανατρέψουν τα εις βάρος τους δεδομένα, αλλά στα πρώτα λεπτά της επανάληψης δεν κατάφερναν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στην αντίπαλη περιοχή. Ο Καρέρα, θέλοντας να τονώσει την επιθετική του γραμμή, αντικατέστησε στο 62′ τον Μάνταλο με τον Λιβάγια. Στο 65′ η ΑΕΚ θα φέρει το ματς στα ίσα με τον κεραυνό του Αντρέ Σιμόες, που κάτεληξε στο «Γ» της εστίας του Περβάν.

Όσο ο αγώνας έβαινε προς το τέλος η ΑΕΚ είχε αποκτήσει αυτοπεποίθηση και έβγαινε περισσότερο στα αντίπαλα καρέ, ενώ οι «λύκοι» από την Κάτω Σαξονία κυνηγούσαν και σε σετ παιχνίδι αλλά και στην κόντρα ώστε να πετύχουν το γκολ για την πρόκριση. Όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα έλυναν τις διαφορές τους στην παράταση, η «Ένωση» όμως δεν είχε πει την τελευταία της λέξη, καθώς η «χρυσή» αλλάγη που ακούει στο όνομα Καρίμ Ανσαριφάρντ μπήκε στην περιοχή των Γερμανών και με πλασέ πέτυχε το «buzzer-beater», βγάζοντας όλον τον πάγκο της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο ώστε να πανηγυρίσουν τη σπουδαία πρόκριση.

Με το αποτέλεσμα αυτό, η ΑΕΚ επιστρέφει ύστερα από απουσία ενός χρόνου σε ευρωπαϊκό όμιλο και θα περιμένει την αυριανή κλήρωση των ομίλων του Europa League που θα διεξαχθεί στη Νιόν στις 14:00, όντας στο 3ο γκρουπ δυναμικότητας.

Να σημειωθεί πως με το σφύριγμα της λήξης, όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ γίνανε ένα «κουβάρι» πανηγυρίζοντας την προκρίση τους, ενώ δεν έλειψαν οι αγκαλιές αλλά και τα… «πειράγματα» προς τον Πέτρο Μάνταλο για το χαμένο πέναλτι.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.