Άρωμα γυναίκας στον Ιπποκράτη! Για πρώτη φορά αντιπρόεδρος γένους θηλυκού σε ομάδα του Έβρου

Η Ιωάννα Τόλη εξελέγη ομόφωνα ως η πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος του Ιπποκράτη Αλεξανδρούπολης και μπήκε ως παράγοντας σε έναν κατεξοχήν ανδροκρατούμενο χώρο.

Έγινε έτσι ίσως η πρώτη γυναίκα στον Έβρο και μία από τις ελάχιστες στην Ελλάδα που μετέχουν στα διοικητικά μιας ποδοσφαιρικής (και μάλιστα αμιγώς ανδρικής) ομάδας. Βλεπετε, μπορεί ο προηγούμενος νόμος να όριζε ποσόστωση για την συμμετοχή των γυναικών στα ΔΣ των αθλητικών συλλόγων, μπορεί στον Έβρο να έχουμε ως και προέδρους γυναίκες σε άλλα «πιο ευγενή» αθλήματα, στο ποδόσφαιρο όμως μέχρι τώρα δεν ξέραμε κάποια εμπλοκή γυναίκας.

Μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. του Ιπποκράτη, η Ιωάννα Τόλη εξελέγη ομόφωνα «νέα» αντιπρόεδρός του. Συμμετέχει μαζί με άλλους 8 άνδρες στο συμβούλιο και επιθυμία της είναι να δει την ομάδα των «γιατρών» να πρωταγωνιστούν στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Έβρου που ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο και να καταφέρουν ανεβούν ακόμη πιο ψηλά.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται μάλιστα για μια ιστορικής σημασίας εξέλιξη, καθώς είναι η πρώτη φορά όπου μια γυναίκα καταλαμβάνει τη συγκεκριμένη θέση. Ανεξάρτητη και δυναμική, θέλει να κατορθώσει να βάλει το δικό της στίγμα στον ανδροκρατούμενο χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ χαίρει μεγάλης εκτίμησης των μελών της διοίκησης, θέλει επίσης να κερδίσει της εκτίμησης των φιλάθλων της ομάδας και όχι μόνο.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στην Αλεξανδρούπολη εργάζεται ως κομμώτρια στην πρωτεύουσα του Έβρου, όπου και σπούδασε. Τον αθλητισμό τον έβλεπε περισσότερο ως χόμπι, ως παιχνίδι παλιότερα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ίδια εισέρχεται στον χώρο του αθλητισμού και μάλιστα μπαίνει στα βαθιά (και για πολλούς «βρώμικα») νερά του ποδοσφαίρου ως διοικητικό στέλεχος, θέλοντας να φέρει άρωμα γένους θηλυκού στο νέο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Έβρου.

Πως προέκυψε ωστόσο αυτή η εμπλοκή της; «Όλα ξεκίνησαν από μια ημέρα που ήρθε ένας παράγοντας του Ιπποκράτη πελάτης μου στο μαγαζί για να μου δώσει ένα ημερολόγιο. Κουβέντα στη κουβέντα μου προτάθηκε να μπω στον χώρο. Στην αρχή το σκέφτηκα οφείλω να ωμολογησω και επαγγελματικά, γιατί δουλεύω επί το πλείστον με άντρες πελάτες και λιγότερο με γυναίκες, οπότε θεώρησα ότι θα ήταν καλό να γνωρίσω νέους ανθρώπους. Έτσι με προσκάλεσαν να πάω στο γήπεδο να δω πως είναι, τι γίνεται, γιατί δεν ήξερα τίποτα. Εκεί διαπίστωσα κάτι που με έκανε να νιώθω όμορφα, ζεστά, οικογενειακά και να περνάω όμορφα», εξομολογείται η Ιωάννα Τόλη στο ThrakiSportS.

«Κάπως έτσι γνώρισα τους υπόλοιπους ανθρώπους από το ΔΣ, είδα ότι με δέχθηκαν με σεβασμό, αρχίσαμε να μαζευόμαστε, να συζητάμε για την ομάδα κι αυτά που άκουγα κέντρισαν το ενδιαφέρον μου. Όλα αυτά για εμένα ήταν πρωτόγνωρα, πρωτότυπα αλλά ένιωθα όμορφα. Η γνωριμία αυτή οπωσδήποτε έκανε καλό και στην εργασία μου, αφού γίνανε περισσότεροι οι πελάτες στο κομμωτήριο αλλά γνωρίζοντας και τους ποδοσφαιριστες, πάρα πολύ καλά παιδιά, με σεβάστηκαν, μου φέρθηκαν ωραία εμένα και στον γιο μου και σε προσωπικό επίπεδο. Αρχισα να ακολουθώ την ομάδα στα ταξίδια και να περνάμε γενικά όμορφες στιγμές στα ταξίδια για τους αγώνες και άλλα πολλά», προσθέτει η Ιωάννα Τόλη.

«Τα μέλη στην συνέχεια με τίμησαν με την ψήφο τους και εκλέχτηκα μέσα στο 9μελες συμβούλιο όπου ομόφωνα ανέλαβα την θέση του αντιπροέδρου. Τιμή μου φυσικά και τους ευχαριστώ όλους και υπόσχομαι με τη σειρά μου ότι θα προσπαθήσω για το καλύτερο για την ομάδα αυτή και να περνάμε όσο το δυνατόν πιο ωραία. Κάπως έτσι έγιναν τα πράγματα και μπήκα στην ομάδα και συνεχίζω πλέον με τον πιο επίσημο τρόπο να προσφέρω μέσα από την θέση του αντιπροέδρου», καταλήγει την εξιστόρησή της η νέα αντιπρόεδρος του Ιπποκράτη, που για το κλείσιμο και ενόψει της έναρξης της σεζόν τονίζει: «Να υπενθυμίσω ότι περνάμε όμορφα, είμαστε αγαπημένοι, έχουμε ωραία ατμόσφαιρα, οικογενειακή και αυτό θέλω να συνεχιστεί. Καλή αρχή σε όλες τις ομάδες με υγεία και μακριά από τραυματισμούς».