Ανακοίνωση της Σίντνεϊ Ολίμπικ για την εξαγορά της Ξάνθης από τον Μπιλ Πάπας και τη συνεργασία με ΑΟΞ

Ανακοίνωση εξέδωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ωρα Ελλάδος) η Σιντνεϊ Ολίμπικ, ομογενειακή ομάδα της Αυστραλίας στην οποία είναι πρόεδρος ο νέος ιδιοκτητης της Ξάνθης Μπιλ Πάπας.

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για «ασυναγώνιστη ώθηση» που αποκτά η ομάδα από αυτήν την εξέλιξη, καθώς ανοίγεται ένα μονοπάτι μέσω του οποίου θα μπορούν Αυστραλοί παίκτες να έρχονται και να δοκιμάζουν τις τύχες τους στην Ευρώπη.

Η ανακοίνωση σε ελεύθερη μετάφραση στα ελληνικά έχει ως εξής:

«Ο σύλλογος της ελληνικής Super League ΑΟ Ξάνθη εξαγοράστηκε από μια κοινοπραξία με επικεφαλής τον Ελληνο-Αυστραλό επιχειρηματία και τον Πρόεδρο της Σίντνεϊ Ολίμπικ Μπιλ Πάπας και τον διευθυντή αυτής Ντέιμον Χάνλιν.
Η συμφωνία επισημοποιήθηκε αυτήν την εβδομάδα και επικυρώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά από μήνες συζητήσεων. Ένας από τους πιο σεβαστούς προπονητές της Αυστραλίας, ο Τόνι Πόποβιτς που κατέκτησε το Ασιατικό Champions League και δύο φορές το Premier Plate, υπέγραψε ως προπονητής. Αναλαμβάνει την πρόκληση με γνωστή και έμπειρη ομάδα, συμπεριλαμβανομένων του Ζάλικο Κάλατς και ενός δικού μας, του Αρθουρ Ντίλες.
Η αγορά του ΑΟ Ξάνθη είναι μια τεράστια ώθηση για ταλαντούχους παίκτες της Σιντνεϊ Ολίμπικ, καθώς θα έχουμε τώρα την κορυφαία πορεία ανάπτυξης στην Αυστραλία και θα προσφέρουμε την πιο συναρπαστική ευκαιρία για τους παίκτες μας να προχωρήσουν στο επαγγελματικό ποδοσφαιρικό περιβάλλον.
Η ποδοσφαιρική πορεία και η διαδικασία ταυτοποίησης για ανάπτυξη και εξέλιξη θα είναι μια διαδικασία την οποία δια διαχειρίζεραι η Σλιντνεϊ Ολίμπικ και θα παρέχει μια πολύ πραγματική ευκαιρία για ταλαντούχους και αναγνωρισμένους παίκτες στην ομάδα μας, ώστε να επωφεληθούν μέσω ενός νέου και συναρπαστικού ποδοσφαιρικού ομίλου στον οποίο επικεφαλής θα ειναι ο ΑΟ Ξάνθη.
Τις τελευταίες ημέρες, ο ΑΟ Ξάνθη έχει εξασφαλίσει και έχει προσλάβει μερικά από τα καλύτερα ταλέντα της Αυστραλίας και το επόμενο βήμα θα είναι να φέρει αμέσως μια μεγαλύτερη συνεργασία των ποδοσφαιρικών διαδρομών μεταξύ των Ομίλων και να δώσει σε νέους και ταλαντούχους παίκτες της Σίντνεϊ Ολίμπικ μια πραγματική ευκαιρία να προχωρήσουν σε επαγγελματικό επίπεδο μέσω της ομάδας μας και του ανεπτυγμένου δικτύου σκάουτινγκ. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι παίκτες της Αυστραλίας Joshua Brillante (Μέλμπουρν Σίτι), Matthew Jurman (Γουεστ Γουνοντερερς), Callan Elliott (Ουελινγκτον) και άλλες ανακοινώσεις που ακολουθούν την επόμενη εβδομάδα.
Ο Πρόεδρος της ομάδας Μπιλ Πάπας είναι ενθουσιασμένος που προσφέρει μια ευκαιρία όπως ποτέ άλλοτε για ταλαντούχους παίκτες στην Σίντνεϊ Ολίμπικ.
«Ο ΑΟ Ξάνθη είναι μια ομάδα που έχω παρακολουθήσει με ενδιαφέρον εδώ και αρκετό καιρό. Είναι τιμή μου να γίνομαι πρόεδρος αυτού του ιστορικού συλλόγου και προσβλέπουμε σε ένα συναρπαστικό μέλλον».
«Αυτή την εβδομάδα συνάντησα και ενημέρωσα όλους τους προπονητές της Σιντνεϊ Ολίμπικ και τους περιέγραψα τους στόχους μας για το υπόλοιπο του 2020 και για τη συνέχεια».
«Η ομάδα ποδοσφαίρου μας επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός μονοπατιού που όχι μόνο διατηρεί και προσλαμβάνει τα καλύτερα ταλέντα, αλλά αναπτύσσει αυτά τα ταλέντα για να αποτελέσουν ένα βήμα για επαγγελματικό ποδόσφαιρο, ευρωπαϊκή τοποθέτηση και συνεχή αναγνώριση».
«Οι ταλαντούχοι παίκτες πρέπει να είναι ενθουσιασμένοι. Ποτέ δεν υπήρχε μια τέτοια ευκαιρία στο Αυστραλιανό Ποδόσφαιρο και εγώ, ο Ντέιμον και η ομάδα των προπονητών μας έχουν δεσμευτεί να κάνουν αυτή την ευκαιρία πραγματικότητα για τους παίκτες μας. Το έργο μας ξεκινά τώρα. Η πρόθεσή μας είναι να ξεκινήσουμε με μερικά από τα καλύτερα ταλέντα μας ώστε να ανταμειφθούν με ευκαιρίες μετάβασης στην Ξάνθη».
«Με όλα αυτά ως στόχο μας, έχουμε εξασφαλίσει και πάλι μια πολύ ισχυρή σύνθεση προπονητών για τη σεζόν του 2021 που είναι ευθυγραμμισμένη με την επίτευξη των στόχων και των στόχων μας σε ολόκληρη την ομάδα ποδοσφαίρου. Η σειρά μας Coaching περιλαμβάνει μερικούς από τους πιο έμπειρους και ανερχόμενους προπονητές στη χώρα. Όλοι οι προπονητές μας έχουν μια ισχυρή σχέση με τον συλλογό μας εδώ και πολλά χρόνια και είμαστε πολύ περήφανοι που προσφέρουμε στους παίκτες μας την καλύτερη καθοδήγηση στην Αυστραλία», είπε ο κ. Πάπας.
Κάτω των 9 ετών – Τομ Γουατσάιντ
Κάτω των 10 ετών – Τζιμ Πατίκας
Κάτω από 11 – Τζέισον Μαδώνης
Κάτω των 12 ετών – Γιάννης Θεοδωρόπουλος
Κάτω των 13 ετών – Έρικ Χριστοδούλου
Κάτω των 14 ετών – Νταβόρ Μπάτσιτς
Κάτω των 15 ετών – Κερίμ Μπαμπα
Κάτω των 16 ετών – Ιβάν Πέτκοβιτς
Κάτω των 18 ετών – Τζιμ Πατίκας
Κάτω των 20 ετών – Κερίμ Μπάμπα
1η τάξη – Αντε Γιουριτς
Βοηθός προπονητή – Στιβ Μποζινόφσκι
Σύντομα θα επιβεβαιώσουμε τους βοηθούς προπονητές μας για όλες τις ομάδες τις επόμενες εβδομάδες. Αν θέλετε να εκφράσετε το ενδιαφέρον σας για να είστε βοηθός προπονητή στον σύλλογό μας για τη σεζόν του 2021, μην διστάσετε να στείλετε το βιογραφικό σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην διεύθυνση admin@sydneyolympicfc.com.
Τις επόμενες εβδομάδες σκοπεύουμε επίσης να εισαγάγουμε περαιτέρω πρωτοβουλίες και ένα σαφές σχέδιο και την δομή του, που θα επιτρέψουν αυτές τις ευκαιρίες για όλους τους επίδοξους νέους ποδοσφαιριστές».