Champions League: Δεν αρκούσε η καλύ εμφάνιση Ζίβκοβιτς! Δεύτερη ήττα από την Κρασνοντάρ και αποκλεισμός για τον ΠΑΟΚ

Για τον δεύτερο αγώνα της φάσης των play off του Champions League, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 1-2 στο γήπεδο της Τούμπας από την ρωσική Κρασνοντάρ και με συνολικό σκορ 2-4 αποχαιρέτησε την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Αμπέλ Φερέιρα γνωρίζοντας πως ήθελε μόνο τη νίκη ώστε η ομάδα του να πάρει το εισητήριο για τους «χρυσοφόρους» ομίλους και παρέταξε την ίδια ενδεκάδα που στην Ρωσία είχε πολύ θετική εικόνα παρά την ήττα, έχοντας κάτω από τα γκολπόστ τον πρώην πορτιέρε της Ξάνθης Ζίβκο Ζίβκοβιτς και στον πάγκο τον πρώην του Πανθρακικού Αλέξανδρο Πασχαλάκη.

Το πρώτο 20λεπτο ξεκίνησε με τους Θεσσαλονικείς να έχουν την υπεροχή και να κλείνουν τους Ρώσους στην περιοχή τους· χωρίς ωστόσο να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους. Στη συνέχεια η Κρασνοντάρ πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε στιγμές που απείλησε την εστία του Ζίβκοβιτς (όπως το σουτ του Καμπελά που απέκρουσε), με τον ΠΑΟΚ να επιχείρει να απειλήσει στην κόντρα επίθεση.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ μπήκε στο γήπεδο ώστε να κλείσει την Κρασνοντάρ στο δικό της μισό και αναζητήσει το γκολ που θα του έδινε προβάδισμα πρόκρισης. Και ενώ φαινόταν πως θα γίνει ένα ματς-θρίλερ, εν τέλει όλα κρίθηκαν σε ένα διάστημα πέντε λεπτών (73′-78′). Αρχικά, βγαίνοντας στην κόντρα οι Ρώσοι πήραν το τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης με αυτογκόλ του Μιχαηλίδη ύστερα από γύρισμα του Σμολνίκοφ χωρίς προφανώς ευθύνη του Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε το γρήγορο γκολ απάντησης με την κεφαλιά του Ελ Καντουρί μετά από εκτέλεση φάουλ του Σβάμπ. Ένα λεπτό αργότερα όμως μπορεί ο Ζίβκοβιτς να απέκρουσε την μπάλα που βρήκε και στο δοκάρι, ωστόσο πλέον εξουδετερωμένος έδωσε την ευκαιρία στον Καμπελά να σκοράρει σε κενό τέρμα, όπως και στον πρώτο αγώνα. Ετσι καθάρισε την πρόκριση για την Κρασνοντάρ.

Το αποτέλεσμα αυτό έμεινε ως το τέλος και έτσι η Κρασνοντάρ πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της το εισητήριο για τους ομίλους του Champions League, με τον ΠΑΟΚ να «υποβιβάζεται» στο Europa League.