Μετά από 40 χρόνια αποχωρεί από τα γήπεδα ο Γιάννης Μπόσβελης (+photos)

Μετά από σχεδόν μια σαρανταετία στα γήπεδα της Ξάνθης και όχι μόνο από διάφορα πόστα, σαν τερματοφύλακας, αμυντικός, διαιτητής, δημοσιογράφος και παράγοντας ο Γιάννης Μπόσβελης αποφάσισε να κάνει ένα διάλειμμα να ξεκουραστεί και να αφιερωθεί στην οικογένειά του.

Ο Μπόσβελης αποχωρεί Τετάρτη 30 Σεπτέμβρη από την ομάδα του Άρη Αβάτου με τον οποίο στην εξαετία που βρέθηκε εκεί κατέκτησε τα πάντα πρωταθλήματα και κύπελλα στην ΕΠΣ Ξάνθης και τρεις πετυχημένες σεζόν στην Γ’ Εθνική ως τεχνικός διευθυντής, αλλά και ο άνθρωπος έκανε τα πάντα έχοντας ευθύνη από το γήπεδο, τις δημόσιες σχέσεις μέχρι την ενδυμασία της ομάδας.

Το έργο του έγινε γνωστό και εκτός Ξάνθης, έιχε προτάσεις να αναλάβει αναλογο πόστο, αλλά αυτός αρνήθηκε ευγενικά την τιμητικη αυτή πρόταση για να αφιερωθεί φέτος στην οικογένειά του.

Προς το παρόν θέλει να παρακολουθεί από μακριά τις μεγάλες του αγάπες ΑΟΞ και Αρη Αβάτου στην νέα αυτη ιδιαιτερη σεζόν που ακολουθεί με την μικρή πικρία πως δεν μπόρεσε να αποχαιρετήσει με νίκη τον Αρη Αβάτου αφού ισοφαρίστηκε στο φινάλε στο φιλικο με τον Αιολικό.

Ο Γιάννης Μπόσβελης ξεκινησε από παιδάκι την μπάλα στος ακαδημίες του ΑΟΞ και ακολούθησαν ο Αετός Αυξεντίου, ο Αστερας Μαγικού, η Δήμητρα Τρικάλων, το Κολυρι Ηλείας, ο Ορφέας Ν. Αμισού., ο Ολυμπιακός Λαυρίου, ο Διγενης Ακρίτας Φελωνης, για δυο χρόνια ήταν και διαιτητής της ΕΠΣ Ξάνθης, αλλά ήταν και παραγωγός της ραφιοφωνικής εκπομπής στον ΓΚΟΛFM με την εκπομπή γκόλ στο ερασιτεχνικό.