Λιγότερα από 200.000 ευρώ τα τηλεοπτικά έσοδα της ΠΑΕ Ξάνθη με βάση την αρχική πρόταση της ΕΡΤ

Σοκ προκάλεσε στους ιθύνοντες της Super League 2 και Football League η χαμηλή πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα των δυο χαμηλότερων επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Μόνο διερευνητικού χαρακτήρα δεν ήταν το ραντεβού της Δευτέρας καθώς οι επαφές γίνονται εδώ και αρκετό καιρό. Ωστόσο, το προεδρείο της SL2-FL άλλα περίμενε να ακούσει και άλλα άκουσε.

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος μιλούσε για ένα ποσό της τάξης των 4-5 εκατ. ευρώ μόνο για τη Super League 2 και η Δημόσια Τηλεόραση προσέφερε 3 εκατ. ευρώ και για τις δύο κατηγορίες.

Αυτό σημαίνει στην καλύτερη γύρω στις 200.000 ευρώ για καθε ομάδα της SL2 ώστε να περισσέψουν και 600.000 να μοιραστούν αυτές της FL. Για τον λόγο αυτό, εξάλλου, προγραμματίστηκε άμεσα τηλεδιάσκεψη.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Live Sport», έπειτα από αυτή την εξέλιξη η πιθανότητα… πιέσεων μέσω αναβολής της σέντρας είναι υπαρκτή, κάτι που συμβαίνει συχνά τα τελευταία χρόνια.

Η Super League 2 έχει προγραμματίσει έναρξη στις 24 Οκτωβρίου, ενώ η Football League συνεχίζει να βαδίζει στο άγνωστο παρότι μπαίνουμε στον Οκτώβριο.

Φυσικά, στην εξίσωση θα πρέπει να προστεθούν και οι πιέσεις που ασκούνται άνωθεν για να δώσει η ΕΡΤ περισσότερα χρήματα, οπότε το τοπίο πιθανό να ξεκαθαρίσει σε νέα συνάντηση, οπότε θα γίνει και η σχετική αντιπρόταση.